StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetLIJEPO JE POMOĆI

Obitelj s bolesnim djetetom tražila smještaj, Davorka im ga dala besplatno: ‘Nisam imala dilemu...‘

Piše dv
3. travnja 2023. - 22:18

U Facebook grupi ‘Tražim stan/iznajmljujem stan Split‘ osvanula je objava u kojoj obitelj s bolesnim djetetom preko posrednika traži smještaj u Splitu na tjedan dana, prenosi Slobodna Dalmacija.

"Pozdrav dragi ljudi, poznanica traži smještaj na tjedan dana, od Uskrsnog ponedjeljka. Potreban je smještaj za nju, muža i sina. Kćer joj ima cerebralnu paralizu te treba u bolnicu. Najviše bi joj odgovaralo blizu Firula, ako tko zna nekog neka mi se javi u inboks. Unaprijed hvala svima i svako dobro", stajalo je u objavi.

U Splitu je posljednjih godina, pogotovo pred turističku sezonu, stan gotovo nemoguće pronaći, a najezda turista koja se očekuje iz podstanarskih će stanova izbaciti brojne građane Splita, prenosi Index.

Na objavu u grupi reagirala je gospođa Davorka Juričić.

"Pozdrav, imam ja slobodan stan na Visokoj. Ako im odgovara, nek me slobodno kontaktiraju, ne trebaju platit ništa", napisala je Davorka.

Iz Indexa su kontaktirali Davorku koja im je potvrdila da se čula s ocem djeteta. Obitelj, kako im kaže, dolazi iz Ljubuškog, dijete treba u bolnici provesti tjedan dana, a u Davorkin će stan obitelj doći u utorak, ostati tjedan dana i neće platiti ništa.

Davorki ovo nije prvi put da prepušta svoj stan obitelji koja s djetetom treba doći u bolnicu.

"Ja znam kako je lijepo dobiti pomoć od potpuno nepoznatog čovjeka u teškoj životnoj situaciji", kaže im gospođa koja s obitelji živi u Mravincima.

Novi joj prijatelji, kaže, nisu potrebni, ali je sa svakom obitelji ostala u kontaktu. To su posebni odnosi, dodaje.

"Ovo sam do sada napravila nekoliko puta i svaki put sam imala osjećaj da je to moje srce ispunilo čak više nego njihovo. To je radost. Živimo u užasnim vremenima, stanovi u Splitu su preskupi, a podstanari se izbacuju početkom petog mjeseca zbog turista. Kada sam vidjela da je bolesno dijete u pitanju, uopće nisam imala dilemu što napraviti", zaključuje gospođa. 

30. travanj 2024 23:18