StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetubijeni su nedužni

Obilježavanje 31. obljetnice stradanja Škabrnje: započela je Kolona sjećanja, hodnja do Spomen-obilježja masovne grobnice, pogledajte videa

Piše I.N./Zadarski.hr
18. studenog 2022. - 10:41

U Škabrnji je započeo komemorativni program obilježavanja 31. obljetnice stradanja Škabrnje - piše Zadarski.hr.

NOVO:

Na obilježavanju 31. obljetnice stradanja Škabrnje pripadnici HOS-a došli su sa višemetarskom zastavom na kojoj piše "za dom spremni". 

U 10.15 sati započela je Kolona sjećanja, hodnja do Spomen-obilježja masovne grobnice. U Škarbnji je prije početka Kolone sjećanja počela padati kiša. 

Prethodno su učenici iz Kaštela otpjevali pjesmu "Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj" od Daleke obale. 

Načelnik Općine Škabrnja Ivan Škara kazao je kako je strašnim činom agresora u jednom danu uništeno mjesto u kojem je tada živjelo oko 2000 ljudi i bilo jedno od najrazvijenijih mjesta u Zadarskoj županiji. 

- Srušene su i zapaljene kuće, crkva, škola, ubijeni su nedužni ljudi, zauvijek razorene obitelji. 18.studenog 1991. u Škabrnji je počinjen jedan od najstrašnijih zločina u Domovinskom ratu i to je ono što nikada ne smijemo zaboraviti, kazao je načelnik Škara dodajući kako se danas još jednom prisjećamo svih onih stradalih tog kobnog dana, ali i stradalih tijekom Domovinskog rata. 

U Škabrnju su danas stigli potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina.

Škabrnju su posjetili i brojni državni tajnici, a u podne stiže i predsjednik Zoran Milanović koji će se pridružiti mimohodu ‘Korak po korak‘ te položiti vijenac i zapaliti svijeću ispred Središnjeg križa kod spomen obilježja na mjesnom groblju sv. Luke u Škabrnji - piše Zadarski.hr.

 

 

06. svibanj 2024 18:55