StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetodluka je pala

Novi ministar obrane i potpredsjednik Vlade RH bit će Ivan Anušić, dobio je punu podršku

Piše dv
13. studenog 2023. - 14:02

Kandidat za novog ministra obrane je osječko-baranjski župan Ivan Anušić, koji će naslijediti Marija Banožića, smijenjenog nakon što je skrivio prometnu nesreću s poginulom osobom, objavio je premijer Andrej Plenković poslije konzultacija u Banskim dvorima u ponedjeljak.

Premijer Plenković ocijenio je da će Anušić, tu dužnost obavljati vrlo kvalitetno. Anušić je aktualni župan Osječko-baranjske županije, a na tom bi ga mjestu, rekao je Plenković, trebao zamijeniti jedan od nejgovih sadašnjih zamjenika - Mato Lukić.

Anušić je i potpredsjednik HDZ-a, a Plenković je na konferenciji za novinare u Banskim dvorima na kojoj je izvijestio o svojoj odluci istaknuo da je Anušić dobio konsenzualnu podršku članova stranke te parlamentarne većine.

Plenković je podsjetio na dijelove Anušićeve biografije (župan, prije toga načelnik općine Antunovac, dragovoljac Domovinskog rata i jedan od četvoro potpredsjednika HDZ-a).

- Vjerujem da ću Ivan Anušić vrlo kvalitetno obavljati dužnost ministra odbrane do kraja mandata ove naše druge Vlade. On je naravno na tu ponudu odmah i pristao i spreman je pripremiti se za saslušanje na nadležnom saborskom odboru u srijedu - rekao je premijer. Plenković je rekao da su jutros održane konzultacije u HDZ-u te da je je predložio Ivana Anušića koji je dobio potporu i u stranci i od partnera.

- Održali smo konzultacije na razini HDZ-a, predložio sam za novog potpredsjednika Vlade i ministra obrane Ivana Anušića. Vjerujem da će on vrlo kvalitetno obavljati dužnosti ministra obrane do kraja mandata naše druge Vlade - rekao je premijer Plenković.

 

 

 

27. travanj 2024 23:24