StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetZbog igara i bronce

Nove vrijednosti po Transfermarktu: Gvardiol je postao najskuplji stoper svijeta, a bivši kapetan Hajduka Juranović nikada nije ‘pizao‘ više

Piše Frane Vulas/sd
23. prosinca 2022. - 16:52

Zbog odličnih nastupa na Svjetskom prvenstvu u Kataru hrvatskim nogometnim reprezentativcima Jošku Gvardiolu, Dominiku Livakoviću i Josipu Juranoviću vrijednosti na Transfermarktu otišle su u nebo. Prema Transfermarktu stoper RB Leipziga i po vrijednosti najskuplji hrvatski reprezentativac Gvardiol sada vrijedi čak 75 milijuna eura, umjesto dosadašnjih 60. Time je Gvardiol postao najskuplji stoper svijeta uz Portugalca Rubena Diasa iz Manchester Cityja koji ima istu vrijednost. To je ujedno najveća tržišna vrijednost nekog hrvatskog reprezentativca ikada, piše Slobodna Dalmacija.

Gvardiol vrijedi dvostruko više od najbližeg kolege iz reprezentativne svlačionice Matea Kovačića koji je procijenjen na 40 milijuna eura. No, u mnogim medijskim špekulacijama oko njegovog potencijalnog transfera iz njemačkog kluba ove zime ili na ljeto, spominju se čak i iznosi odštete od čak devet znamenki, od sto i više milijuna eura. Gvardiol koji se smatra jednim od najboljih stopera svijeta je pod ugovorom do ljeta 2027. godine.

image
Tom Dubravec/Cropix

Vrataru Dinama Livakoviću cijena je nakon fantastičnih obrana u Kataru porasla sa 8,5 na čak 14 milijuna eura. Interesa za Livakovića također sada ne manjka. A bivši kapetan Hajduka Josip Juranović koji je u susretu četvrtfinala Mundijala s Brazilom u džep strpao Realovog Viniciusa Juniora sada se cijeni na 9 milijuna eura, dok je prije vrijedio 6,5 milijuna. To je rekordna vrijednost koju je za Juranovića postavio Transfermarkt. Interes za nogometaša škotskog Celtica Juranovića pokazivala je navodno čak i slavna Barcelona.

Ostalim hrvatskim reprezentativcima vrijednost po Transfermarktu je ostala ista.

19. travanj 2024 08:07