StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPrava momčina

Noćas se na autocesti kod Biskog odvila prava drama, ali s najljepšim mogućim ishodom! Ženu uhvatili trudovi, ali nije stigla do splitske bolnice, malom Duji se žurilo...

Piše mate primorac/sd
27. rujna 2022. - 19:06

Rad djelatnika Hitne pomoći prilično je stresan posao, gotovo svaki izlazak na teren nosi sa sobom dosta izazova, ali i tragedija, piše Slobodna Dalmacija.

Rijetki su oni trenuci kad se cijeli tim raduje zajedno s pacijentom u vozilu, a noćas u 3.05 sati je bio jedan od tih dana u godini...

Naime, tim Hitne pomoći iz Vrgorca u sastavu dr. Josip Vickov, medicinska sestra Antonija Franić i vozač Tomislav Franić svjedočio je na autocesti A1 kod Biskog dolasku na svijet jednog novog života - malog Duje.

Trudnicu K.N. iz Dusine uhvatili su trudovi, vozilom Hitne pomoći krenula je put splitskog rodilišta, no mali Duje nije mogao čekati. Jednostavno, žurilo mu se pa je na svijet odlučio doći kod Biskog.

Medicinski tim vrgorske Hitne pomoći uspješno je obavio porod, dijete je poslije zajedno s majkom predano u KBC Split. A Duje je prava momčina, težak je 3900 grama i dug 51 centimetar.

20. travanj 2024 11:48