StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetTREBA MALO STATI NA LOPTU

Nova Niveina reklama koja je razbjesnila hrvatske navijače zapravo pokazuje da Hrvati nemaju smisla za humor i da ne trpe šalu na svoj račun

Piše DV
16. prosinca 2022. - 14:51

Njemački brend Nivea na društvenim mrežama objavio je novu reklamu za micelarnu vodu. Na jednoj od reklamnih fotografija je žena koja na licu ima crveno-bijele kockice, dok u kutu stoji rezultat 3:0 kojim je Argentina pobijedila Hrvatsku na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Katru.

"Briše sve osim suza", potpis je pod fotografiju, a Nivea je objavila i verziju reklame za Maroko gdje stoji rezultat 2:0 koji je bio ishod utakmice između te afričke države i Francuske.  

Na noge se digla hrvatska javnost ističući kako je reklama posve neprimjerena, ali se onda nameće pitanje nije li neprimjerena i ‘marokanska verzija reklame‘?!

Jednostavno, čini se da Hrvati ne podnose šalu na svoj račun, kao što ne trpimo ni pivo na svoj račun, na tuđi već može, tu nema dileme.

Posebno je ovo predblagdansko vrijeme prava prilika da se svi skupa malo opustimo ili da, nogometnim žargonom rečeno, stanemo malo na loptu, a ne da odmah skačemo na prvu. 

- Nasmiješite se s mnogo dobrote i malo, malo gorčine. Oprostite životu i svijetu što nisu savršeni, davno je zaključio jedan novinar i aforističar.  

 

03. svibanj 2024 10:01