StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetIspiranje mozga

Nije Sjeverna Koreja nego Rusija: učenike na online predavanju učili da je Rusija u Ukrajini spašavala ljude i da je NATO opasnost za zemlju

Piše PSD
3. ožujka 2022. - 16:01

Rusko ministarstvo obrazovanja na Facebooku je objavilo da će djeca u školama slušati i gledati online predavanje o tome "zašto je oslobodilačka misija u Ukrajini bila nužna".

Predavanje se održalo u četvrtak u 12 sati po moskovskom vremenu, a školarci su mogli čuti i "o opasnosti koju NATO predstavlja za državu" te "zašto je Rusija stala u zaštitu civila Donjecke i Luganske Narodne Republike", piše Index, a prenosi Slobodna Dalmacija.

A sve, kako su rekli, da djeca u obilju informacija nauče razlikovati istinu od laži.

image
Vladimir Putin na videokonferenciji s nastavnicima, studentima i učenicima. Da bi 'osigurao mir' ruskoj djeci, napao je ukrajinsku
 
AFP

I to nije sve. Kako je u ponedjeljak objavio ruski neovisni medij MediaZona, od 1. ožujka učenicima od 7. do 11. razreda nastavnici će obrazlagati "argumente" Vladimira Putina za "specijalnu vojnu operaciju" u Ukrajini.

MediaZona je objavila cijeli priručnik za nastavnike u kojem se navodi da "ruska vojska u Ukrajini spašava ljude" i da je "Rusija od početka učinila sve da se situacija riješi mirno" te da su "stanovnici Donjecka i Luganska osam godina izloženi stalnim granatiranjima i blokadama".

U priručniku su predviđena i učenička pitanja pa ako ruski školarac upita je li slučajno moglo proći bez vojne operacije, nastavnik mu, upućuju iz ministarstva, treba odgovoriti da je "specijalna mirovna operacija nužna mjera za spašavanje ljudi u Ukrajini", piše Index.

image
Ruski učenici 1. rujna 2021. proslavili su Dan znanja, od 1. ožujka 2022. obilježavat će dane indoktrinacije
AFP
23. travanj 2024 14:49