StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPrava opasnost

Nevjerojatan slučaj na autocesti u Njemačkoj: spavao u autu kao top i jurio 110 na sat. Nisu ga mogli probuditi 15 minuta, a onda su otkrili što je izveo

Piše dv
30. prosinca 2022. - 15:23

Njemačka policija je zaustavila muškarca koji je zaspao za volanom svog električnog automobila Tesla dok je vozio punom brzinom na autocesti u blizini Bamberga, prenosi Slobodna Dalmacija.

Vozilo se kretalo konstantnom brzinom od 110 kilometara na sat i na točno istoj udaljenosti ispred patrolnog automobila na A 70 prema Bayreuthu, priopćila je policija u četvrtak, prenosi Fenix magazin.

Policijska patrola je 15 minuta bezuspješno pokušavala probuditi 45-godišnjaka sirenama. Policajci su zatekli muškarca kako sjedi na vozačevom sjedalu zatvorenih očiju i bez ruku na volanu. Napokon se čovjek probudio i slijedio upute. Tijekom kontrole pokazao je “simptome karakteristične pod utjecajem droge” navodi se u policijskom priopćenju.

Prema informacijama, policajci su ispod volana, u prostoru za noge pronašli takozvani uteg za volan. Taj je uređaj pričvršćen na upravljač kako bi prevario sigurnosnu značajku vozila pretvarajući se da je ruka na upravljaču. Protiv vozača se sada vodi istraga zbog ugrožavanja prometa. Policija mu je oduzela vozačku dozvolu.

26. travanj 2024 10:10