StoryEditorOCM
Hrvatska i svijet‘Matej će uvijek biti sa mnom‘

Nenad Periš nakon pogreba sina kroz suze je svima poslao jedino veliko hvala: ‘S puno ljubavi oprostili smo se od našeg anđela. Svima zahvaljujem od srca‘

Piše Ivica Marković/sd
23. svibnja 2022. - 17:50

Puno sam se puta u protekla četiri i pol mjeseca čuo s Nenadom Perišem, koji je jutros na splitskom groblju Lovrinac sa svojom obitelji i najbližom rodbinom pokopao svog Mateja, sina koji je u noći s 30. na 31. prosinca prošle godine oko 2.30 sati nestao u Beogradu, piše Slobodna Dalmacija.

Uvijek je Nenad, u tim najtežim trenucima svog života, u razgovoru s medijima bio priseban, bio je odlučnog i čvrstog glasa, nadajući se kako će naći Mateja živog. Čak i kada je saznao da je u Dunavu pronađeno beživotno tijelo njegovog sina, bio je čvrst kao stijena, koja, kao da je prkosila zloj sudbini. Sve do danas, poslijepodne, kada mu je glas jako drhtao i kada se preko mobitela moglo osjetiti koliku je tragediju proživio i preživio. Rekao bi narod "ne daj Bože nikome, takvu patnju i bol".

- Evo, oprostili smo se od našeg Mateja. Mislim da je oproštaj bio vrlo dostojanstven i da smo se uz puno ljubavi oprostili od našeg anđela. Anđela koji je sada na nebu, negdje gdje je bolje nego ovdje na zemlji i koji nas sada sve čuva. Oprostili smo se od Matejeva tijela, ali duša njegova je među nama i bit ću uvijek s nama gdje god mi bili ili išli. Moj sin će uvijek biti sa mnom, nikada neće biti sam, kroz suze, jedva izgovarajući rekao nam je Nenad.

Koliko god Nenad danima prije pogreba molio javnost da omogući tihi pogreb toliko je bilo nemoguće Splićane, Matejeve prijatelje i prijetelje obitelji spriječiti da dođu na Lovrinac i odaju počast mladiću koji će ostati u sjećanju svima u Splitu, Hrvatskoj, ali i svima na prostoru ex Jugoslavije, koji su pratili potragu za ovim mladićem.

- Svima onima koji su bili na pogrebu zahvaljujem iz sveg srca. Bilo je jako puno prijatelja, kako Matejevih, tako i od obitelji koji su s nama htjeli podijeliti ove najteže trenutke. Bilo je i 15-tak svećenika i svima od srca hvala. Uz lijepe taktove klape "Cambi" i neokatekumenske zajednice Sv. Marka s Neslanovca oprostili smo se Mateja. Svima njima putem Slobodne Dalmacije želim poslati jedno veliko hvala, rekao je Nenad.

Od Mateja će se u gradskoj luci u Splitu večeras oprostiti i njegovi prijatelji.

- Osobno nisam organizirao taj oproštaj i sam bio iznenađen tim. Međutim, znaju Matejevi prijatelji koliko je on volio more, koliko je bio u njega zaljubljen i koliko mu je ono značilo. Plavetnilo mora je u venama naše obitelji, valjda je to usađeno genetski jer sam ja rođen na brodu. Sada, moramo nastaviti živjeti, moramo otvoriti novu stranicu u našem životu, životu koji više nikada neće biti onaj život koji je bio prije Matejevog nestanka. No, Matej je tu, s nama i kako sam već rekao nikada neće biti sam, zaključio je jedva govoreći Nenad Periš.

25. travanj 2024 11:07