StoryEditorOCM

Nenad Periš nakon objave rezultata obdukcije za ‘Slobodnu‘: ‘Iz Beograda nisam dobio nikakav službeni dokument. Mislim da bi videonadzor dao odgovor na pitanje...‘

Piše ivica marković/sd
21. lipnja 2022. - 18:21

Rezultati toksikoloških analiza uzoraka tkiva Mateja Periša, koji je u noći s 30. na 31. prosinca prošle godine nestao u Beogradu, a čije je tijelo, nakon 140 dana potrage, 18. svibnja ove godine pronađeno u Dunavu kod Ade Huje, pokazali su, kako javljaju s Nova.rs, prisutnost toksičnih koncentracija amfetamina u krvi i organima, uz prisustvo etilnog alkohola. Također, u uzorku kose identificiran je kokain i benzoilekgonin u tragovima, piše Slobodna Dalmacija.

Vještačenje su obavila tri vještaka, liječnika specijalista sudske medicine.

S obzirom na ovakav toksikološki nalaz, odmah smo nazvali Nenada Periša, Matejeva oca, koji do našeg poziva nije ni znao da je toksikološka analiza zgotovljena.

– Vi ste mi prva vijest u vezi s tim. Iz Beograda nisam dobio nikakav službeni dokument niti sam se s ikim čuo. Vidim da imam nekoliko propuštenih poziva iz Beograda. Kako nikakav pisani dokument ili nalaz nisam dobio, ne mogu ni komentirati te navode. Iskreno ne znam što da vam kažem jer nemam ispred sebe nikakav papir koji bih mogao pročitati, a potom komentirati. Radi se o isuviše ozbiljnoj stvari da bih je komentirao onako "na neviđeno" – rekao je Nenad Periš.

Ipak izrazio je žaljenje što videokamere, odnosno videonadzor nije radio u klubu "Gotik", iz kojeg je u tragičnoj noći izišao Matej, nakon čega mu se gubi svaki trag.

Budući da Matej nikada, po riječima svoga oca, nije uživao nikakve opijate, upitali smo Nenada je li mu ovaj toksikološki nalaz dao dodatnu sumnju da je netko nešto mogao Mateju staviti u piće, a da on to nije ni znao.

– Mislim da bi taj videonadzor, da ga je bilo, dao odgovor na pitanje što se točno događalo s Matejem, odnosno što se događalo u klubu. Tu može postojati niz stvari na koje nikada nećemo dobiti odgovor. Što se dogodilo, odnosno događalo te večeri, ja to ne mogu govoriti jer to ne znam. Znam samo da je moj sin bio sportaš, koji je redovito trenirao, radio i imao uredan život. Dalje od toga ne znam. Nikada, ali baš nikada, Mateja nisam i ne mogu povezati s uživanjima nekakvih opijata, kao što sam već i govorio – rekao nam je Nenad Periš.

Također je Više javno tužiteljstvo u Beogradu utvrdilo da nema osnovane sumnje da je Matejeva smrt posljedica kaznenog djela, imajući na umu sve okolnosti od njegova nestanka u noći na 31. prosinac 2021. godine, izvršene provjere, do pronalaska njegova tijela, 18. svibnja u rijeci Dunav, kod Ade Huje, prenosi Nova.rs.

Obdukcijom, koju je po nalogu Višeg javnog tužiteljstva u Beogradu obavio Institut za sudsku medicinu, zaključeno je kako na tijelu Mateja Periša nema ozljeda kostiju glave, vrata, trupa ni udova.

Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije navodi kako su od trenutka prijave nestanka intenzivno tragali za Matejem i poduzimali sve mjere i radnje u suradnji s Višim javnim tužiteljstvom u Beogradu, kako bi pronašli Mateja Periša i rasvijetlili sve okolnosti nestanka.

Na pronalasku su bili angažirani pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, Ronilačke jedinice Žandarmerije, Uprave kriminalističke policije, Policijske ispostave za sigurnost na rijekama, kao i sve policijske stanice na teritoriju grada Beograda.

19. travanj 2024 05:33