StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetGROZAN ZLOČIN

Nastavljeno suđenje za strašno ubojstvo koje je zgrozilo Hrvatsku: optuženog se sumnjiči da je prijatelja polio benzinom, 18 dana je umirao u teškim mukama

Piše dv
2. rujna 2022. - 16:08

Ovaj slučaj je potresao cijelu Hrvatsku, a sada je osumnjičenome nastavljeno suđenje. U sudnici je i zaiskrilo...

Naime, na Županijskom sudu u Puli nastavljeno je suđenje Corradu Orbanu Grabaru za ubojstvo Borislava Radića. Grabar je, podsjetimo, optužen da je 6. rujna prošle godine u garaži polio benzinom i zapalio nesretnog Radića, piše Istra24, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Borislav Radić živ je zapaljen malo prije ponoći 6. rujna 2021. u garaži svog prijatelja Corrada Orbana Grabara u Žminju. Policajcu koji ga je našao nakon dojave o požaru, Borislav je rekao da su se on i Corrado posvađali i da ga je ovaj polio benzinom. Žrtvi su na Hitnoj u Pazinu ustanovljene teške opekline cijelog tijela, u ustima je bio vidljiv katran i crni zubi dok je kosa bila spaljena. Liječnici su ustanovili da je do 60 posto tijela zahvaćeno opeklinama prvog, drugog i trećeg stupnja.

Forenzičari su utvrdili da se Borislav u trenutku ozljeđivanja nalazio u stojećem položaju te da ga je zapaljivom tekućinom prolila osoba koja se nalazila ispred njega.

Nakon 18 dana teških muka, 24. rujna prošle godine, Borislav Radić umro je od obostrane upale pluća. Upala pluća nastala je uslijed udisaja vrelog zraka nakon što je zapaljen benzinom.

Tijekom suđenja, u pratnji dvojice naoružanih pravosudnih policajaca okrivljenikove noge nisu bile vezane lancem, već samo ruke lisicama, a tijekom cijele, skoro trosatne rasprave koja je na trenutke bila burna, Corrado Orbano Grabar, i ovaj put blijed i pomalo odsutan, nije reagirao ni riječju, ni gestom ni posebnim izrazom lica na zbivanja u sudnici, piše Istra24.

S posve suprotnim izjavama, sučelile su se prisutna majka ubijenog Sofija Radić i svjedokinja Neli Krizmanić Glavić, susjeda koja je za tragičnog događaja, stanujući stotinjak metara od garaže, tog dana šetala svoja dva psa.

Nakon što je odvjetnik obitelji stradalog Dušan Trifunović par puta pitao svjedokinju je li joj Corrado prijetio da će je ubiti, prigovor je uložio Bojan Jovin, branjenik optuženog Corrada Orbana Grabara, a sutkinja Gabrijela Marčeta Ferić dala je usmenu opomenu odvjetniku Trifunoviću, uz prijetnju da će ga, nastavi li, udaljiti iz sudnice.

No, on je također podigao glas, tražeći odgovor, propitujući time vjerodostojnost iskaza svjedokinje.

Svjedokinja je prvo rekla da je s Corradom bila u odnosu na "bog-bog", da bi nešto kasnije, na novo traženje odvjetnika, rekla da su "tamo često puštali glasnu muziku", a na ponovno pitanje je li joj Corrado prijetio da će je ubiti, nakon oklijevanja kazala je: "Jednom, bilo je to preklani, kad sam navečer autom išla u rikverc, Corrado je izašao van, došlo je do malog sukoba, da će me potući, a ja sam rekla "ajde dođi", nisam se bojala, niti sam ga kasnije prijavila".

24. travanj 2024 17:02