StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetdlakavi ratni heroj

Nakon što je izašla snimka na kojoj Rusi kradu rakuna iz zoološkog vrta u Hersonu, Ukrajinci se zabavljaju šaljivim fotomontažama. ‘Ukradi rakuna i umri‘

Piše dv
13. studenog 2022. - 19:25

Ukrajinski dužnosnici kažu da je ruska vojska pljačkala po Hersonu, prije nego su napustili tamošnje položaje. No neke od tih krađa su izazvale ruganje Ukrajinaca, naročito otkako se pojavio video isječak koji prikazuje ruskog vojnika kako podiže rakuna za rep i baca ga u prijenosni kavez unutar nastambe (navodno) zoološkog vrta u Hersonu.

"Okupatori su iz Hersona pokrali sve: slike iz umjetničkih galerija, antikvitete iz muzeja, povijesne rukopise iz knjižnica. Ali njihov najvrjedniji plijen bio je rakun kojeg su ukrali iz zoološkog vrta. Ukradi rakuna i umri", napisalo je ukrajinsko ministarstvo unutarnjih poslova na Twitteru.

Meme o rakunu postao je viralan na društvenim mrežama, a Ukrajinci su rakuna - navodno zarobljenika Rusa - pretvorili u ratnog heroja.

Ukrajinci su se zabavljali i zbijajući šale s Telegram porukom ruske blogerice Anne Dolgareve, koja je rekla: "Molili su me da prenesem dobre vijesti o Hersonu, ali zapravo jedina dobra vijest je da je moj prijatelj uspio ukrasti rakuna iz hersonskog zoološkog vrta."

Prema riječima Oleksandra Todorchuka, osnivača dobrotvorne organizacije za dobrobit životinja UAnimals, "rakuna iz zoološkog vrta u Hersonu nije ukrao samo neki glupi vojnik, već rusko zapovjedništvo". U objavi na Facebooku poručio je: "Odnijeli su većinu zbirke iz zoološkog vrta na Krim: od ljama i vukova do magaraca i vjeverica."

27. travanj 2024 00:10