StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetIma ih na tisuće

Najbogatiji čovjek na svijetu počeo s masovnim otpuštanjima u Twitteru, otkriveno što piše u Muskovom mailu za gubitak radnih mjesta

Piše DV/JL
5. studenog 2022. - 08:49

Novi šef Twittera, Elon Musk, opisao je pokušaj izlaska iz svog 44 milijarde dolara vrijednog Twitter posla kao ‘scenu iz Kuma‘ u govoru pred najbogatijim investitorima u New Yorku prije nego što je e-poštom otpustio 3700 zaposlenika.

Interni dopis već je u četvrtak navečer otkrio da kontroverzni milijarder planira otpustiti polovicu zaposlenika iz Twittera, a sve u pokušaju da smanji troškove za milijardu dolara, piše Daily Mail,a prenosi jutarnji.hr.

image

Sjedište Twittera u San Franciscu

 

AFP

Gotovo polovica radne snage diva društvenih medija primila je e-mail u kojem im se govori da su otpušteni, no ostat će na platnom popisu barem do siječnja, čime se zaobilazi stroge zakone o radnicima u Kaliforniji.

Najbogatiji čovjek na svijetu pojavio se na Baronovoj investicijskoj konferenciji u Metropolitan Opera House na Manhattanu nakon što je poslao poruku ‘woke‘ aktivistima i korisnicima koji su, prema njegovim riječima uzrokovali veliki pad prihoda.

- Aktivisti su vršili pritisak na oglašivače, a to je, po mom mišljenju, krajnje zbrkano - kazao je okupljenim investitorima.

Musk je aktiviste također optužio da ‘pokušavaju uništiti slobodu govora u Americi‘ unatoč, kako je rekao, njegovim najboljim naporima.

image

Logo Twittera

AFP

Zaposlenici Twittera počeli su primati e-poruke u petak, a u njima ih je Musk obavijestio o tome odlaze li ili ostaju.

Oni koji su odabrani da ostanu obaviješteni su da će ured ostati zatvoren do 7. studenog te su pozvani da se ‘suzdrže od razgovora o povjerljivim informacijama tvrtke.‘

20. travanj 2024 01:42