StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNEKI SU BILI U GEPEKU

Nagurao 12 Kineza u osobni automobil, stvarno je bio optimist kad je mislio da ga neće uhvatit‘

Piše Hina
28. svibnja 2023. - 15:10

Državljanin Bosne i Hercegovine uhvaćen je u krijumčarenju 12-ero Kineza koje je u prtljažniku i putnom prostoru osobnog automobila vozio iz Bosne i Hercegovine do Zagreba, piše Hina.

Policajci su u petak navečer u mjestu Slobodnica kod Slavonskog Broda prilikom kontrole u unutrašnjosti osobnog automobila bosansko-hercegovačkih oznaka pronašli troje muškaraca i devet žena kineskog državljanstva koji su bili smješteni u prtljažniku i putnom prostoru, izvijestila je u nedjelju slavonskobrodska policija.

Prilikom zaustavljanja na parkiralištu, vozač osobnog automobila je pokušao pobjeći, no policajci su ga u tome spriječili i uhitili.

Po podacima policije, uhićeni 33-godišnjak je po dogovoru i uputama za sada nepoznatih osoba iz Bosne i Hercegovine uz naknadu, ilegalne migrante trebao prevesti do Zagreba.

Određen mu je istražni zatvor, a terete ga za protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Prema migrantima koji su nezakonito preko Save ušli u Republiku Hrvatsku bit će proveden postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.

04. listopad 2023 21:46