StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetONI SU PONOS HRVATSKE

Nagrada stiže u prave ruke

24. siječnja 2017. - 17:16

Cavtaćani Boris Bobo Obradović (48), njegov sin Bruno (22) i zajednički prijatelj Denis Braičević (32) godinama se dokazuju u akcijama spašavanja života na uzburkanom moru i tako potvrđuju kao pravi ponos Hrvatske. Treba reći kako Bobo, Bruno i Denis nikad nisu odbili poziv iz Lučke kapetanije, a gotovo sve priče u kojima su sudjelovali imaju sretan završetak. Unesrećene su do sada uspješno spašavali u ukupno dvadesetak akcija koje su sve, osim jedne, pozitivno okončane.

Oni se nalaze među ovogodišnjim laureatima već tradicionalne nagrade "Ponos Hrvatske", a povod za dodjelu je kako doznajemo od organizatora dodjele priznanja, akcija spašavanja argentinskih turista tijekom prave zimske orkanske bure usred prošlog ljeta s jahte "Darwin". Bilo je to 15. srpnja prošle godine, a dobitnici nagrade se prisjećaju kako takvu buru još nisu doživjeli:

-Stalno smo na moru pa i ne razmišljamo da nam se nešto može dogoditi u tom trenutku. Proradi nam adrenalin i uopće ne razmišljamo o posljedicama kada treba nekoga spašavati- kaže Denis a Bobo dodaje:- Sve bih ponovio. Puno i ne razmišljaš u takvim situacijama ali znamo da se to može dogoditi svakome tko je na moru.

Dobitnici su sretni izborom i kažu da im je to prvo priznanje za uloženi trud. Na prigodnoj svečanosti bit će im uručena statuza "Zajedno", koja je simbolički prikaz troje zagrljenih ljudi, što ukazuje na potrebu povezivanja i daje nadu. Kvadar na kojem stoje podsjeća na nacionalni simbol Hrvatske a ta ideja zajedništva inspirirala je talentiranu učenicu Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn Anastasiiu Lunko (16) iz Zagreba da izradi novu statuu za heroje koji su istinski Ponos Hrvatske.

03. svibanj 2024 09:59