StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetOPASNA PREVARA

Nadzornoj kameri se nije uspjela sakriti: medicinska sestra se pravila da cijepi ‘antivaksere‘ pa špricu praznila u maramicu

Piše PSD
18. siječnja 2022. - 08:29

Policija u Palermu uhitila je medicinsku sestru koja je lažirala davanje cjepiva 'antivakserima' kako bi dobili certifikate za putovanja i ulazak u objekte, prenosi Buka.

Istražitelji su koristili skrivene nadzorne kamere kako bi snimili 58-godišnju ženu koja je radila kao medicinska sestra u Palermu.

Snimka koja se proširila društvenim mrežama prikazuje zdravstvenu radnicu kako puni špricu, a zatim prazni njezin sadržaj u maramicu pretvarajući se pritom da je ubrizgava u ruku antivaksera, prenosi Slobodna Dalmacija.

Ova 58-godišnjakinja je uhićena zbog sumnje da je počinila prevaru.

Ovo nije prvi put da je neka od medicinskih sestara uhićena u Italiji zbog sumnji da je lažirala davanje cjepiva antivakserima.

Desetine liječnika i sestara uhićeni su jer su naplaćivali po 400 eura za ovakve usluge. Prema informacijama koje su istražitelji prikupili na terenu, 'antivakseri' ove potvrde zovu 'superzelena karta' i spremni su platiti i do nekoliko stotina eura za njih, piše Buka.

07. lipanj 2023 17:53