StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPOVODOM DANA ŽENA

Nadbiskup Mate Uzinić: U Crkvi, a i u društvu, još uvijek nemate ono mjesto koje vam pripada. Svi zajedno trebamo tražiti načine kako to promijeniti

Piše dv
8. ožujka 2023. - 09:06

"Drage prijateljice,

svjestan sam da u Crkvi, a i u društvu, još uvijek nemate ono mjesto koje vam pripada. I znam da svi zajedno trebamo tražiti načine kako to promijeniti jer i Crkva i društvo trebaju biti mjesto rasta, aktivnog sudjelovanja i zdrave pripadnosti ne samo za neke, nego za sve svoje članove. Dan žena nam je stoga prilika da prepoznamo socijalne dinamike osiromašenja, nasilja, poniženja i diskriminacije s kojima se vi žene suočavate i u Crkvi i u društvu, a koje to ometaju. I da budemo uz vas i s vama u borbi s preprekama koje se pred vas postavljaju samo zato što ste žene. Sinodalni hod Crkve uči nas slušanju, a vi – kako čitamo u dokumentu „Raširi prostor svoga šatora (Iz 54,2)“ – tražite da Crkva bude na vašoj strani.

Sa željom da učimo i naučimo biti na vašoj strani, čestitam vam Dan žena i u svemu dobrom što činite želim vam Božji blagoslov!", na svom Facebook profilu napisao je Mate Uzinić.

27. travanj 2024 23:05