StoryEditorOCM

Nad sudbinom ovoga dječaka strepila je cijela regija, trebao je umrijeti, a pogledajte ga sada

Piše dv
26. travnja 2023. - 16:33

Postoje priče koje obuhvate brojne ljude i koji ih proživljavaju kao da sami u njima sudjeluju.

Takva je priča 11-godišnjega dječaka Mehmeda Šabića iz Gračanice u Bosni i Hercegovini koji je zadobio teške opekotine u nesreći koju preživi jedan od milijun ljudi. Kada su se liječnici spremali isključiti aparate, Mehmed je dao znakove života. I uspio je preživjeti, prenosi Slobodna Dalmacija.

Način na koji se borio i izborio za život mnogima je inspiracija, pa i njegovoj starijoj sestri Jasmini Šabić koja je o njemu, odnosno o vlastitim proživljavanjima u vezi s njegovom ozljedom i oporavkom napisala i objavila knjigu "Dječak imena Meho - Beton". Mehmed Šabić dječak je koji je inspirirao sve nas, kako se bori i kako se preživi, piše N1BiH.

image

Mehmed i Jasmina Šabić, brat i sestra za pohvalu i inspiraciju

Screenshot Facebook Nova IN

Hidajeta Grabovica, reporterka TV Nove BiH, posjetila je Mehmeda i Jasminu šest godina poslije tragičnoga 15. srpnja 2017. godine i o tome snimila šesterominutni prilog.

U njemu sestra Jasmina objašnjava da se Mehmed ozlijedio tako što je na dasku ugravirao ime jedne djevojčice, a onda odlučio to politi benzinom smatrajući da će natpis dobiti crnu patinu. Međutim došlo je do ekplozije i dječak je zadobio 70- postotne opekotine. Poslije je dobio edem pluća i pao u komu.

ljekovito obiteljsko zajedništvo

Mehmed završava drugi razred srednje škole za automehaničara jer su mu automobili ljubav i strast, a voli se i družiti. Planira otvoriti vlastitu radionicu.

"Ja sam odlično, nemam nekih velikih posljedica, dobro je", kratko kaže Meho.

"Mislili smo da nakon toga on neće smjeti blizu vatre i eksplozivnih sredstava, međutim nije ga ništa obeshrabrilo", dodaje sestra za Novu IN.

image

Mehmed Šabić, Meho Beton, zdravo je izašao i iz ovakvog stanja

Screenshot Facebook Nova IN

Mehmed danas nerado govori o nesreći, ali sestra Jasmina, apsolventica pravnog fakulteta, o njoj je napisala knjigu.

"Kada ne bih imala nekome ispričati to što osjećam, ja bih to pisala. Svoje osjećaje nisam mogla reći ni roditeljima, svi smo vodili svoje bitke. Bilo je teško, još uvijek je i bit će za 30 godina. Mi smo kao obitelj zasićeni od te priče i javnosti. Da tema nije teška, naravno da bih radila promocije i u drugim gradovima. Ovako nemam ih snage praviti u drugim gradovima. Cilj knjige je pomoći ljudima i biti inspiracija da prežive najteže životne trenutke", rekla je Jasmina za Novu IN.

Nadahnjujuću i sretnu priču Mehmeda Šabića, "Mehe Betona", vrijedi pogledati i pročitati. Priča je to o ljudskoj snazi, volji za životom, optimizmu, ljubavi i podršci najbližih. Priča za sva vremena, a naročito za ova najteža.

Video intervjua može se pogledati ovdje.

image

Mehmed Šabić, Meho Beton, zdravo je izašao i iz ovakvog stanja

Screenshot Facebook Nova IN
05. svibanj 2024 22:50