StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNEZADOVOLJSTVO

Na zatvorenim trgovinama osvanule poruke upućene kupcima: ‘U našoj Vladi sjedi hrpa majmuna!‘

Piše D.R./JL
7. kolovoza 2023. - 00:26

- Dragi kupci, zato što u našoj Vladi sjedi hrpa majmuna koji sve pretvore u kaotičnu džunglu, naša mala trgovina (i većina trgovina u Hrvatskoj) danas ne radi. U skladu s tom odlukom, današnji ćemo dan provesti na plaži. U čast Vladi, jest ćemo banane te izvodit majmunarije! - piše na papiru koji je trgovina majicama Lumer Print&Shop u Splitu u nedjelju okačila na svoj poslovni prostor, donosi Slobodna Dalmacija.

Ako im kiša pomrsi planove, djelatnici Lumera rekli su da će kod kuće ili u nekom kafiću popiti piće.

- Bilo kako bilo, izvodit ćemo majmunarije - dodao je Lumer.

Tvrtka je konstatirala i da im poslovanje ovisi o turizmu te da je zabrana rada tijekom dijela godine u kojem joj najbolje ide "idiotska".

- Ali hey, dobrodošli u Hrvatsku! - ustvrdio je Lumer.

image
Udruga Glas Poduzetnika - Mjere I Reforme Za Hrvatsku 2.0/facebook/

Fotografija spomenutog objašnjenja objavljena je u Facebook grupi "Udruga Glas poduzetnika - mjere i reforme za Hrvatsku 2.0" te je u prvih pet sati prikupila mnoštvo lajkova.

Jedna je korisnica objavu Lumera komentirala fotografijom jedne nepoznate trgovine koja je činjenicu da 5. kolovoza nije radila pripisala "politici retardirane vlade".

Podsjetimo, 5. se kolovoza obilježava Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Zbog činjenice da većina trgovina, šoping centara i pekarnica nije radila ni 5. ni 6. kolovoza, brojni su potrošači kruh kupili u Ininim benzinskim postajama.

Gotovo sve poslovnice koje imaju Fresh Corner u sklopu Inine benzinske postaje prodaju kruh. Istina, samo jednu vrstu.

Kruh na Inine benzinske dolazi zamrznut te se ondje peče, a cijena mu je pristojnih 1,33 eura. O potražnji dovoljno govori činjenica da je na kišno nedjeljno jutro cijeli asortiman bio rasprodan već do 8 i 30 sati.

image
Udruga Glas Poduzetnika - Mjere I Reforme Za Hrvatsku 2.0/facebook/
04. svibanj 2024 01:13