StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetJUTROS NA ZGARIŠTU

Na požarištu kod sela Ljubač nema otvorenog plamena, pod kontrolom je gasitelja: Tlo se još dimi, u obrani košnica vatrogasca izbole pčele

Piše Ahmet Kalajdžić
1. kolovoza 2022. - 09:52

Dan poslije požara u kojem je iznad Orašca smrtno stradao 42- godišnji vatrogasac, pripadnik DVD Orašac Goran Komlenac, na prilazima Ljupču i Gornjim selima usput nailazimo na vatrogasce koji su cijelu noć dežurali. Svi su pod snažnim domom vijesti da su ostali bez kolege. Na požarištu nema otvorenog plamena, no zgarište se veliko, vatra je došla do zapadnog oboda naselja Ljubač, s tla se još dimi i nalik je mjesečevu predjelu.

Na intervenciji gašenja požara od jučer sudjeluje 101 vatrogasac sa 26 vatrogasnih vozila iz IVP Dubrovnik, JVP Dubrovački vatrogasci i JVP Dubrovačko Primorje te DVD-a: Zaton, Osojnik Rijeka Dubrovačka, Gornja Sela, Mravinjac i Orašac. Pored zemaljskih snaga, na intervenciji gašenja požara sudjelovala su četiri protupožarna zrakoplova Canadair CL 415.  Požar je pod kontrolom gasitelja, ali i dalje aktivan.

Doznajemo i kako su u obrani košnica kojima se vatra u jednom trenutku bila približila na desetak metara, uznemirene pčele izbole jednog gasitelja kojemu je odmah pružena pomoć.

Prilikom obavljanja dužnosti u gašenju požara na području Orašca smrtno je stradao pripadnik Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci i član Dobrovoljnog vatrogasnog društva Orašac Goran Komlenac.

Zbog tragedije koja je popratila ovaj požar, danas u Orašac stižu potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova RH Davor Božinović i glavni vatrogasni zapovjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Slavko Tucaković.

07. svibanj 2024 13:39