StoryEditorOCM
Hrvatska i svijet48. ZAGREBAČKA SLAVISTIČKA ŠKOLA

Na okupu slavisti iz cijelog svijeta

Piše DV
19. kolovoza 2019. - 13:56
Danas je svečano označen počatak rada 48. zagrebačke slavističke škole, a sudionicima iz cijelog svijeta obratila se i zamjenica župana dubrovačko- neretvanskog Žaklina Marević.

Ona je naglasila kako joj je čast biti na 48. hrvatskom seminaru za strane slaviste te pozdraviti sve kako u svoje osobno ime tako i u ime Dubrovačko-neretvanske županije.

-Hvala vam što ponovno birate Dubrovnik- prekrasnu kulturološku pozadinu ovom 48. hrvatskom seminaru za strane slaviste. Hvala vam i na promociji hrvatskog jezika, kulture i književnosti. Svi mi koji vršimo javne dužnosti imamo obvezu podupirati rad vas koji prenosite svoje znanje na mlade ljude i tako dajete svoj doprinos razvoju i širenju ljepota hrvatskog jezika, kulture i tradicije. Drage studentice i stuidenti, hrvatsku kulturu čini skup vrijednosti iz davne povijesti koje su se vremenom oblikovale pa danas uživamo u njezinom bogatom repertoaru i snažim emocijama koje nas uz nju vežu- rekla je zamjenica župana i sudionicima seminara poželjela da im taj skup protekne u ugodnom i konstruktivnom ozračju.
 
25. travanj 2024 08:25