StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPotraga još traje

MUP Srbije prekinuo šutnju o nestalom Splićaninu: ‘Dnevno imamo oko desetak prijava ili dojava da je Matej Periš negdje viđen‘

Piše psd
17. veljače 2022. - 23:42

Potraga za Matejem Perišom, koji je u Beogradu nestao u noći između 30. i 31. prosinca prošle godine ne jenjava. Pored policije, u potrazi  sudjeluju i građani, koji su i na društvenim mrežama napravili brojne grupe posvećene potrazi za Splićaninom kojemu se u kasnim satima misteriozno zagubio svaki trag, prenosi Slobodna Dalmacija.

Miloš Stanimirović iz Odjela za potrage MUP-a Srbije rekao je za RTS da na dnevnoj razini dobiju oko desetak prijava ili dojava da je Matej Periš negdje viđen.

"Apsolutno smo dužni odreagirati na svaku takvu prijavu. Mi svaku dojavu provjerimo. Znači, ukoliko se javi da je Matej viđen na određenoj lokaciji, mi izvršimo terensku provjeru, obavi se razgovor s više osoba, ali do sada nismo došli ni do kakvih novih saznanja na takve dojave", objašnjava Stanimirović.

Dodaje da se za Matejem traga od dana kada je podnesena prijava o njegovom nestanku.

"Utvrđena je trasa kretanja, kako samog Mateja, tako i društva s kojim je on došao u Beograd od Zagreba do Beograda. Izvršene su terenske provjere apartmana u kojima su oni boravili, mjesta koja su posjećivali i lokala", navodi Stanimirović.

Nenad Periš, otac nestalog Mateja, kazao je da mu, je s obzirom na vrijeme koje je proteklo, nada smanjena, ali da se nije ugasila i da se još nada kako će se potraga za Matejem sretno završiti.

image
Tom Dubravec/Cropix
03. svibanj 2024 11:04