StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetGranična policija Priboj

MUP Srbije potvrdio, kreće disciplinski postupak protiv policajaca koji su pjevanjem vrijeđali Vukovar i Srebrenicu: ‘Moraju se odmah suspendirati!‘

Piše PSD
10. siječnja 2022. - 21:33

Radna skupina formirana po nalogu ministra unutarnjih poslova Aleksandra Vulina konstatirala je propuste u radu Uprave granične policije Priboj, a protiv 12 pripadnika Uprave granične policije pokrenut je disciplinski postupak, prenosi Al Jazeera. 

Kako se navodi u priopćenju MUP-a Srbije, pokrenut je stegovni postupak protiv pripadnika Uprave granične policije Priboj koji su svojim ponašanjem izvan službe i uniforme vrijeđali građane druge vjere i nacionalnosti.

Na sastanku radne skupine s čelnicima i starješinama Regionalnog centra granične policije prema Crnoj Gori naglašeno je da se policijski službenici u svakodnevnom radu i ponašanju u službi i izvan službe moraju ponašati društveno odgovorno, prenosi Slobodna Dalmacija.

Također je naglašeno da policijski službenici moraju djelovati uz puno poštivanje vjerskih i nacionalnih osjećaja.

Svi policijski službenici dužni su obavljati policijske poslove u skladu sa zakonom, uz dosljedno poštivanje Kodeksa policijske etike, navedeno je na sastanku, priopćeno je iz MUP-a.

Dvanaest policajaca slavilo je, kako se vidi u objavljenom videu, pjevajući pjesme veličajući genocid u Srebrenici.

Sa svih strana stizale su osude proslave veličanja genocida u Srebrenici i pozivanja na nove zločine u Novom Pazaru i Sjenici. 

U Srbiji su taj čin najjasnije osudile Stranka slobode i pravde i Demokratska stranka Srbije.

Zamjenik predsjednika SSP-a Borko Stefanović ističe da u policiji nije mjesto za ljude koji pozivaju na zločin, bez obzira da li to čine u kafiću ili na ulici.

- Svi koji su bili u kafiću moraju se odmah suspendovati i protiv svih se pokrenuti ne samo disciplinski, nego i kazneni postupci", rekao je Stefanović u priopćenju SSP-a, prenosi Tanjug.

10. svibanj 2024 11:56