StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNajstroži uvjeti

MUP Srbije otkrio kako čuva Kostu K.: ‘Ovo je razlog zbog kojeg nema nikakve šanse za bijeg!‘

Piše dv
1. kolovoza 2023. - 16:05

Kosta K., 14-godišnjak koji je 3. svibnja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu ubio devet učenika i školskog zaštitara, nalazi se pod 24-satnim nadzorom policije te Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srbije navodi da maloljetnik ne može pobjeći, javlja Blic, a prenosi Jutarnji list.

- Naglašavamo da je maloljetni dječak pod 24-satnim nadzorom policije čime svaka mogućnost bijega u potpunosti nije moguća - reklo je Ministarstvo.

Blic piše i da se Kosta K. trenutno nalazi u Klinici za neurologiju i psihijatriju za djecu i mlade u Beogradu. Kosta K. se od tog 3. svibnja nalazi u spomenutoj klinici. Djelatnici iste ga striktno nadziru.

Kostinom se ocu trenutno sudi za teško djelo protiv opće sigurnost, a Kosta K. je 18. srpnja svjedočio u sklopu tog procesa. Tužitelj, odvjetnik Kostina oca te odvjetnik koji zastupa roditelje djece koju je Kosta ubio 14-godišnjaka su ispitivali četiri sata.

Pitanja su se ticala oružja koje je pripadalo njegovom ocu, a kojim izvršio pokolj u "Vladislavu Ribnikaru". Odgovarao je i na pitanja o razlozima za počinjenje zločina.

- Rekao je da se kaje. Nije htio gledati fotografije učenika koje je ubio. Rekao je da mu je neugodno - rekao je izvor za Blic.

Kosta K. rekao je da se "nije lako domogao oružja". Sef u kojem je njegov otac čuvao oružje nalazio se blizu stropa prostorije, a morao je doznati i šifru sefa.

- Kada ga je tata otključavao, vidio sam da je šifra 637 - rekao je 14-godišnjak.

Kosta K. rekao je da je njegov otac volio oružje te da ga je vodio u streljanu. Prvi kontakt s oružjem dječaku je omogućio instruktor u streljani. Rekao je da je bio mršavog, kratko ošišanog i sijedog muškaraca srednjih godina. Instruktor ga je učio koristiti pištolj marke Glock, a u streljani su ponekad bili i drugi instruktori čija imena nije znao.

06. svibanj 2024 03:16