StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetVidio je sjenku u moru pa osjetio ugriz

Morski pas napao kupača u plićaku, hitno zatvorene plaže...

Piše dv
20. kolovoza 2023. - 12:48

Jednog je kupača napao morski pas, a lokalni mediji u Španjolskoj javljaju da se životinja sudarila s kupačem te mu zbog zbunjenosti zarila zube u stopalo.

Čovjek je navodno stajao u plićaku kada se morski pas zaletio u njegovu nogu, a zatim ga ugrizao. More oko njega je zatim postalo crveno.

Plaža Rabdells na kojoj se to dogodilo nalazi se u općini Oliva južno od Valencije. Tamošnji vijećnici su naredili zatvaranje svih plaža duž obale u blizni koje se nalaze i otoci Majorca, Menorca i Formentera, dok traje istraga nakon ovog incidenta.

Napadnuti kupač je za regionalne novine Las Provincias rekao da je vidio sjenku u moru, zatim osjetio udarac na lijevoj nozi, a onda i ugriz u desno stopalo, prenosi jutarnji.hr.

Tada mu je proradio adrenalin dok je pokušavao pronaći pomoć bez da uspaniči i druge kupače. U tom trenutku nije bio svjestan da ga je napao morski pas.

- Nije bilo vremena za strah. Primijetio sam krv pa sam ušao u more da ne uzbunim sve.

Daily mail javlja da se radi o lokalnom stanovniku. Nakon svega je ipak izašao iz mora i potražio liječničku pomoć. Ozljeda mu je sanirana u lokalnom domu zdravlja, a dobio je i cjepivo protiv tetanusa.

Stručnjaci su proučili uzorak ugriza na njegovom stopalu te utvrdili da je riječ o plavom morskom psu, zbog čega je gradsko vijeće Olive zatvorilo sve plaže kao preventivnu mjeru dok god se životinja nalazi u blizini.

Plaže su opet otvorene dan kasnije, nakon što su stručnjaci, zdravstvene vlasti i policijske snage bili sigurni da životinja više ne predstavlja prijetnju.

Smatra se da je ovo prvi napad morskog psa u regiji Valencije od 2016. godine. Prije toga je posljednji zabilježen napad morskog psa na tom području bio 1993. godine.

04. svibanj 2024 02:49