StoryEditorOCM
Hrvatska i svijet‘horor putovanje‘

Mladi austrijski par po povratku s odmora poručio: ‘Nikad više u Hrvatsku!‘; A što su očekivali u špici sezone?!

Piše Dv
11. kolovoza 2023. - 12:53

Hrvatska je popularno odredište za odmor mnogih Nijemaca i Austrijanaca. Zbog ljepota Hrvatske, mnogi turisti podnose dugo putovanje i zastoje u prometu koji su očekivani ljeti i u vrijeme godišnjih odmora.

Ipak, jedan austrijski par tvrdi kako će u budućnosti izbjegavati Hrvatsku jer im je trebalo gotovo 20 sati da se vrate kući s odmora, piše Fenix-magazin.

Povratak s ljetovanja u Hrvatskoj pretvorio se, kako kažu, u pravo horor putovanje za par iz Gornje Austrije. Kad su se vratili kući, preko austrijskih medija su poručili “Nikad više u Hrvatsku”.

Kako je 19-godišnji Amir u razgovoru za austrijski “Heute” ispričao, odmor je s djevojkom proveo na hrvatskoj obali Jadrana. U subotu (5. kolovoza) iz Dalmacije su htjeli krenuti natrag u Austriju. Krenuli su oko 8 ujutro, a budući im do kuće treba 9 sati, planirali su se u Gornju Austriju vratiti oko 17 sati.

Ali od planiranog udobnog putovanja kući nije bilo ništa. Umjesto toga, par je cijeli dan bio “zaglavljen” u prometu.

- Brojni automobili stajali su na naplatnim kućicama, tako da se gotovo ništa nije događalo, rekao je Amir za “Heute”.

Paru treba 19 sati iz Hrvatske do Austrije.

Razlog katastrofalne prometne situacije bile su i obilne padaline koje su nedavno zapljusnule Hrvatsku, Sloveniju i Austriju. Kao rezultat toga, Slovenija se suočila s najgorom prirodnom katastrofom posljednjih desetljeća.

- Na putu smo bili ukupno 19 sati zbog nevremena u Sloveniji. To je stvarno bila katastrofa. Na kraju je samo putovanje kroz Hrvatsku trajalo trinaest sati. Nikad više Hrvatska, rekao je Amir.

- A mi možemo samo zaključiti kako mladi Amir očito nije često putovao, pogotovo ne u vrijeme kad velik broj turista podnosi i zastoje u prometu kako bi došao do Hrvatske i uživao u ljepotama naše zemlje - zaključuje Fenix magazin.

27. travanj 2024 14:58