StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNA ZAPADU UOBIČAJENA PRAKSA, A KOD NAS...

Mladi Argentinac volontirao u Caritasu

Piše PSD.
11. kolovoza 2017. - 14:47

Mladi argentinski psiholog Leandro Javier Loruss (32) volontirao je kao turist u dubrovačkom Caritasu i tim nesebičnim, humanim činom osvojio srca mnogih Dubrovčana. 
On je kao i brojni turisti na zapadnoj hemisferi, svoje putovanje po svijetu iskoristio kako bi ispunio neke svoje neispunjene želje. U Dubrovnik je stigao proteklog tjedna i tijekom nekoiliko dana odvojio vrijeme da ih provede volontirajući u Caritasu Dubrovačke biskupije. Inače, Loruss je nakon kongresa u španjolskoj Sevilli nastavio svoj odmor putujući Mediteranom o čemu je za portal Dubrovačke biskupije izjavio:

-Htio sam na odmoru činiti ono što ne stižem u svakodnevnom životu, dati dio svog slobodnog vremena čineći dobro bližnjem. A kako moja majka Maria del Pilar volontira u Caritasu pri katedralnoj crkvi del los Santos Pedro y Cecilia u gradu Mar del Plata, logičan mi je izbor bio potražiti Caritas u Dubrovniku. I tako sam se našao ovdje- rekao je Leandro koji je tijekom volontiranja spremno radio sve poslove. Argentinac je dobio zadatak složiti pakete hrane i higijenskih potrepština za potrebite unutar projekta “Ruke dobrote” koji je financiran sredstvima iz Fonda europske pomoći za potrebite.

Također, maldi je psiholog izrazio želju vidjeti i upoznati se s djelovanjem i programima Obiteljskog savjetovališta Dubrovačke biskupije. S djelovanjem ga je upoznala voditeljica Kristina Rožić te mu za sjećanje poklonila knjigu “Providnosti ususret” u izdanju Obiteljskog savjetovališta.

20. travanj 2024 11:04