StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPAPRENA CIJENA

Mislili ste da se kod nas iznajmljuju ‘rupe‘ za ogromne stanarine? Pogledajte stančić u potkrovlju u kojem spavati mogu jedino cirkuski akrobati

Piše dv
3. kolovoza 2022. - 12:46

Svjedoci smo vala poskupljenja kad su u pitanju stanarine, a da nije situacija kritična samo u Hrvatkoj, svjedoče i brojni primjeri iz ostatka Europe i svijeta.

Ovih dana na Twitteru se komentira sićušan stančić u potkrovlju u Londonu za koji je mjesečno potrebno izdvojiti čak £950. Ili 8.542 kune, otprilike. Posebno je korisnike s obzirom na cijenu iznenadio prostor za spavanje za koji bi se, bez ikakvog pretjerivanja, moglo reći da je skučen, donosi Slobodna Dalmacija.

Možete li zamisliti da vam je strop kad legnete u krevet svega desetak centimetara udaljen od lica? E, pa, onaj sretnik ili sretnica koji se odluče za najam ove nekretnine, imat će priliku to iskusiti.

Kao 'pluseve' agencija za nekretnine koja je stan oglasila navodi brojne pogodnosti - privatnu kuhinju, aparat za kavu, hladnjak i zamrzivač (sve kompaktno), prenose i neki strani mediji. Ne spominju pak da je za ući i izaći iz kreveta potrebno imati skoro pa gimnastičke sposobnosti.

Ni da one koji se nagonski usprave u krevetu čeka neugodno iznenađenje.

A da je situacija s cijenama najma stvarno loša svjedoče i komentari u stilu: 'Stanovao sam i u gorim stanovima', 'Nije ni preskup...'.

26. travanj 2024 09:53