StoryEditorOCM

Miro Bulj ‘plače‘ na Fejsu zbog kune, dio pratitelja ga žestoko napao, svašta mu pišu, neki su bili jako uvredljivi

Piše DV
15. siječnja 2023. - 19:36

Mostovac Miro Bulj je jučer na Facebooku proveo dan ‘plačući‘ za kunom, jer je u subotu u ponoć bivša hrvatska valuta prestala vrijeditti. Fotografirali su ga kako pije kavu i plaća u kunama, donosi Slobodna Dalmacija.

- NIKAD ZBOGOM, SAMO DOVIĐENJA HRVATSKA KUNO. Danas sam u Splitu popio i platio zadnju kavu u našim hrvatskim kunama i povodom zadnjeg dana u kojem možemo plaćati kunama dao izjavu medijima.

Didovinu ne prodaješ osim ako si u velikim problemima ili ako za to ne dobiješ ogromni novac zauzvrat. Isto je i s nacionalnim identitetom i vlastitom valutom - napisao je, između ostalog, Bulj.

Spominje i slobodne narode Europe, iako je većina tih slobodnih naroda uvela euro i pripadaju najrazvijenim zemljama svijeta. 

Očekivano, većina komentara je bila na Buljevoj strani, ali bilo je i onih koji su ga popljucali, a neki komentari su bili uvredljivi pa ih nećemo ni prenositi: 

image

F B

► "Ma nemoj, ja se ne sićan kad je neko u Sinju, od kada postoji euro, proda auto svoje za kune, ili stavio kune u kuverte(vinčanje, krštenje, krizma.... ili ako triba šta doturu šušnit). Šta se lažemo? A di je kada bi vanka išli, jeli iko nosio kune sa sobon, pa ih tamo minja? Šta se tiče uvođenja eura; možda je ovo bio krivi trenutak, ali se stvar već bila toliko zahuktala, pa bi možda veća šteta bila stati. Nije istina da ste vi Mostovci bili protiv eura zbog ove situacije s inflacijom, nego ste vi od početka protiv. Ko god zna čitat EU ugovore, zna da je uvođenje obaveza koju smo preuzeli ulaskom u EU. Poljska i neke druge države namjerno prekrše neka financijska pravila, tako da ne budu primljeni u euro-sistem. Od ostalih EU država, jedino je Danska u ugovorima isposlovala da ne uvodi euro. Ali to jedan saborski zastupnik valjda zna?

"Slobodni narodi Europe"? To znači da Austrijanci, Njemci, Slovenci, Španjolci, Irci, Finci, Litvanci, Slovaci, Francuzi, Nizozemci..... nisu slobodni narodi? Poljaci eto ne žele euro? Ali nije in mrsko kada in svake godine sidne jedno 15 milijardi eura neto u državnu kasicu. Jeftina populisticka demagogija, gospon Bulj."

► Miro Bulj se strogo drži stava sitniša od političke stranke Mosta kojemu je toliko stalo do kune da unaprijed pretpostavlja da će: Ili RH izići iz EU ili će EU propasti ili će Putin podupirati RH pa vratiti kunu. Veliki dosezima sitnih političkih mozgovima i njihovog populizma za funkcionalno polupismene I nepismene, a ponajviše budale ! Bulju bi bilo uspješnije da koji put napiše ono što stvarno u tom trenutku osijeća i misli... Zbogom kuno, živio hrvatski euro!"

► "Svi sad volimo Hrvatski novac kunu, a dok smo mi sirotinja dizali kredite u kunama, a vezalo nas za eure, dolare, franke, Vi ste držali u čarapama eure, dolare, franke. Kakvi glumci..."

► "Priča oko kune je dovršena. Vi koji ste imali mandat je zaštiti niste to (u)činili. Nemojte živjeti u iluziji. I narod u njoj održavati."

► "Hrvatska je već davno izgubila suverenost. Dio suverenosti je izgubila potipisivanjem ugovora sa Sv. stolicom poznatih kao Vatikanski ugovori po kojima katolička crkva ne plaća porez, za svoje postupke ne odgovara državi, a ponaša se kao da je Hrvatska njezino vlasništvo. Dio suverenosti se izgubio prodajom banaka i vezivanjem kredita uz stranu valutu. Dio suverenosti se izgubio prodajom HT, Ine tj. naftnih i plinskih polja i izvora pitke vode. Dio suverenosti se izgubio prodajom Plive i uništenjem Imunološkog zavoda. Dio suverenosti se izgubio uništavanjem poljoprivrede, šuma, privrede. Dio izgubljene suverenosti seizgubio i prodajom obale strancima.. Hrvatska je već davno izgubila suvdrenost za razliku od Slovenije, Estonije, Litve koje ju nisu izgubile iako su uvele euro."

► "Ni Nijemci koji su imali najjaču valutu u EU nisu uspjeli spriječiti uvođenje eura umjesto marke. Kako bi to mi mogli vratiti kunu kada je kuna bila vezana za euro..."

► "Sa svime u vezi kune se slažem ali vam narod nije zaboravio da ste vi njih doveli na vlast"

► "Jesi li ponosan,šjor Bulj, šta si izda Ukrajince!?... Šta vam je poručija poljski premijer Morawiecki oko obuke Ukrajinaca...?"

► "Vi ćete je vratiti, moš mislit"

► "Nit sam imala kune nit ću imat eure.... Zaboli me... "

► "Evo ti ćeš je vratit nazad. Primitivizam!"

► "Ja se ne bi bunio ni da mi je dolar valuta, a da se zivi u miru i blagostanju. Tuđman je od pocetka težio evropskoj intergraciji.A ta zajednica ima svoje uvjete i pravila. Samo ne znam zašto ljudi u svemu vide loše..."

No, kako smo rekli, bilo je puno više onih koji su ga podržali. Evo nekih komentara:

"Svaki put kad pomislim da moram uzeti euro i nešto platiti zgrči mi se želudac. Još nisam bila u toj prilici i ne znam kako ću to učiniti. Jedino riješenje mi je kartica jer onda ne vidim čime plaćam"

► "Kunu se trebalo braniti ranije svim raspoloživim sredstvima..."

► "Tako govori pravi Hrvat,nikad zbogom,doči če ona opet kad maknemo izdajnike"

►"Za kunu su najbolji sinovi dali živote, a stotinjak budala je u saboru diglo ruke za euro"

► "Bravo Miro.pod svaku cjenu skinut hdz i vratit našu kunu, koja je krvlju stečena"

► "Zbog čega nije bilo referenduma o uvođenju eura? Ovo je nova velika pljačka hrvatskog naroda nakon pretvorbe i privatizacije početkom 90-tih, nakon kredita u CHF-u i nakon predstečajnih nagodbi. To sve spada u veleizdaju hrvatskog naroda i države da bi se razne interesne skupine obogatile na štetu hrvatskih građana. GRMOJA me nije htio slušati kad sam mu 2015. i kasnije govorio što treba uraditi dok RH nije još više opljačkana. Tad mi je u Novinarskom domu u Zagrebu rekao da sam prežestok."

image

F B

image

F B

18. travanj 2024 20:46