StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetSLUČAJ TRUDNICE

Ministar Vili Beroš: Stav je stručnjaka da dijete Mirele Čavajde ima šanse za život, relevantno je je li stanje ploda spojivo sa životom

Piše Hina
6. svibnja 2022. - 13:44

Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je u petak da je stručno mišljenje liječnika iz KBC-a Zagreb da je u slučaju trudnice Mirele Čavajde moguće neurokirurške liječenje njezina djeteta oboljelog od tumora ako porod prođe dobro.

"Stručni je stav da bi trebalo pokušati liječiti dijete. Naravno da nitko ne garantira uspjeh liječenja”, istaknuo je Beroš u izjavi novinarima nakon Vladine sjednice dodavši da je takvo mišljenje dalo sedmeročlano stručno povjerenstvo KBC-a Zagreb.

Tek nakon što se sazna kakva je bolest, mogu se poduzeti koraci. Taj tumor svojim položajem i veličinom nije pritisnuo likvorske putove i doveo do razvoja hidrocefalusa, što je značajno, kaže Beroš,a prenosi Hina.

Relevantno je je li stanje ploda spojivo sa životom, a struka smatra da ovo dijete ima šanse za život, rekao je ministar.

Beroš je iznenadilo što Čavajda ili njezina odvjetnica nisu još uputili zahtjev za drugostupanjskom komisijom iako je rok za podnošenje žalbe na odluku prvostupanjske komisije samo tri dana.

(Hina) xvl/xrkor ymd

27. travanj 2024 11:15