StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetEto priznanja

Milanović odlučio sutra odlikovati Jadranku Kosor za ‘izniman doprinos međunarodnom ugledu i položaju RH‘

Piše A.B.K.
8. prosinca 2021. - 18:06

Predsjednik države Zoran Milanović sutra će na Pantovčaku odlikovati nekadašnju premijerku Jadranku Kosor “za izniman doprinos međunarodnom položaju i ugledu Republike Hrvatske te razvoju odnosa RH i hrvatskog naroda s drugim državama i narodima”. Objavio je to danas Ured predsjednika pojasnivši da će Jadranka Kosor dobiti Velered kraljice Jelene s lentom i Danicom. Predviđeno je i prigodno obraćanje Predsjednika Republike, donosi Slobodna Dalmacija.

Velered kraljice Jelene dodjeljuje se dostojanstvenicima, visokim državnim dužnosnicima i čelnicima međunarodnih organizacija za njihov doprinos međunarodnom ugledu i položaju Republike Hrvatske, hrvatskim i stranim, predsjednicima parlamenata i vlada, za izniman doprinos neovisnosti i cjelovitosti Republike Hrvatske, izgradnji i napretku Republike Hrvatske te za izniman doprinos razvitku odnosa Republike Hrvatske i hrvatskog naroda s drugim državama i narodima. Također, može se dodijeliti i najvišim vojnim dužnosnicima oružanih snaga Republike Hrvatske za izniman doprinos u stvaranju ratne strategije i vojne doktrine, zasluge u izgradnji Hrvatske vojske, te za osobite uspje­he u vođenju i zapovijedanju postrojbama oružanih snaga Republike Hrvatske.

Kosor je inače danas komentirala slučaj obitelji Zec čiji su članovi pobijeni na jučerašnji dan prije 30 godina u Zagrebu. Nimalo se tu ne slaže s Milanovićem koji je hladno konstatirao kako je 'obitelj dobila odštetu i što bi im još trebalo?' 

"I da; Aleksandru Zec, djevojčicu u roza pidžami, u ledenoj noći, ubili su pripadnici institucije koja je trebala štititi i nju, Zagrepčanku i njenu obitelj. Ubojice su priznali. I onaj koji ju je u pidžami nosio u smrt. I priznao to. I zato je to otvorena rana.- napisla je Kosor na twiteru.

 

18. travanj 2024 04:43