StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetPoruke iz Širokoga

Milanović brani Dodika: ‘Pokušavam zaustaviti glupost i nepravdu, bit ću uporan i dosadan‘

Piše dv
15. kolovoza 2023. - 17:07

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović boravi u Širokom Brijegu gdje je odlikovao bojnu "Poskoci", a boravak je iskoristio i da ponovno stane u obranu prava tamošnjih Hrvata, ali istodobno i u obranu Milorada Dodika. 

"Dokle god visoki predstavnici, tko god im dao mandat, dok god budu imali instinkta i interesa mijenjati zakone zemlje ukazima, kako bi podigla se optužnica za novo izmišljeno djelo, a nemaju vremena i interesa promijeniti izborni zakon što mogu jednim potpisom pera i omogućiti Hrvatima da biraju predstavnike, dokle god je ta olovka teška kao pero, a ona druga laka kao perka, ja u takvu pravdu ne vjerujem!", kazao je Milanović.

image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix

Milanović je tako stao u obranu čelnika Republike Srpske Milorada Dodika, protiv kojeg je Tužiteljstvo BiH podiglo optužnicu zbog neizvršenja odluke visokog predstavnika.

Rekao je da ima iskrenu želju i da daje maksimalni doprinos, te da vjeruje da to radi i Vlada Hrvatske da Bosna i Hercegovina bude uređena država u kojoj će Hrvati živjeti kao konstitutivni narod. Dodao je da i je Hrvatska jača nego bilo kada u svojoj povijesti i da tu svoju snagu ne koristi iz nekih njemu čudnih razoga, ali da će on nastaviti biti uporan i biti dosadan. Naglasio je da "pokušava zaustaviti glupost i nepravdu" i da neće živjeti u gluposti i nepravdi.

image
Tom Dubravec/Cropix
image

Milanović je položio vijenac i zapalio svijeću kod Spomen-križa na Trgu širokobrijeških žrtava

Tom Dubravec/Cropix

Mediji u BiH ovom prigodom ističu da je odlikovana bojna HVO-a osnovana u Širokom Brijegu 19. srpnja 1991. godine, ali i da je u presudama Haškog tribunala ostalo zabilježeno da je bila dio snaga HVO-a koje su 1993. godine izvršile napad na sela Sovići i Doljani u Jablanici.

image

 

 

Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
30. travanj 2024 13:29