StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetevo što pišu

Mediji u regiji: ‘Vatreni razbili Nizozemsku, a Modrić je čudo! Petković se pretplatio na bitne golove u produžecima‘

Piše Iva Majić/SD
15. lipnja 2023. - 09:49

Hrvatska je u finalu Lige nacija! Poslije nevjerojatne utakmice koja se igrala 120 minuta, ‘vatreni‘ su u Rotterdamu pobijedili domaćina Nizozemsku rezultatom 4:2, te tako u nedjelju imaju priliku doći do trofeja. U finalnom dvoboju igrat će protiv bolje reprezentacije iz susreta između Španjolske i Italije koja je na rasporedu danas u 20:45.

Još jedan veliki uspjeh izabranika Zlatka Dalića, nije prošao neopaženo ni u regiji, pa su se tako brojni mediji iz Srbije, Slovenije i Bosne i Hercegovine raspisali o pobjedi Hrvatske i plasmanu u finale.

Klix.ba je poseban tekst posvetio hrvatskom maestru, Luki Modriću za kojega pišu:

- Modrić je čudo! Zbog novog fantastičnog nastupa Nizozemci mu tražili putovnicu, nisu mogli vjerovati da netko u 38. godini može odigrati ovakvu utakmicu. Pružio je jednu od najboljih "partija" za nacionalnu momčad i svoju zemlju odveo je u finale Lige nacija, zaključili su susjedi.

Srpski Mondo također se slaže te misli: - Modriću nitko ne može ništa, nevjerojatni Luka ide po trofej!

Još jedan srpski portal pohvalio je Hrvate, ali ovog puta drugog našeg reprezentativca smatra junakom, tako Blic piše:

- Apsolutni heroj Hrvatske bio je Bruno Petković, čovjek koji se pretplatio na bitne golove u produžecima. Njegov pogodak s 25 metara Hrvatima je donio pobjedu.

Slovenski žurnal24 nije se pretjerano raspisao o pohvalama, već je dao samo izvješće s utakmice, ali za oko svakako zapinje jedan komentar: - Kockasti mogu ono što Kek i njegovi momci nikad neće.

Tako je još jedno finale, još jedna medalja za "vatrene" svakako odjeknula i van granica Hrvatske, prenosi Slobodna Dalmacija.

03. svibanj 2024 15:48