StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetHOMOFOBNI INCIDENT|

MARKO SKOKANDIĆ, ORGANIZATOR KORČULANSKOG FESTIVALA:. Odmah nakon što sam primio njihov telefonski poziv ispričao sam se za sve neugodnosti!

Piše DV
13. kolovoza 2021. - 13:45

-Želim naglasiti kako sam se više puta, kao organizator, službeno ispričao sudionicima događaja. Odmah nakon što sam primio njihov telefonski poziv ispričao sam se za sve neugodnosti, a jučer sam se putem maila službeno ispričao u ime festivala Lost in the Renaissance. Festival se službeno, zbog poštivanja svih epidemioloških mjera, održao samo na lokaciji Ljetno kino u središtu Korčule. U klubu The Jungle Club održan je neslužbeni after party, nažalost organizator ne utječe na rad zaštitara niti odgovaramo za njihove postupke. Ipak, važno je naglasiti kako spomenuti događaji nisu u duhu festivala, ne podržavam ih ni kao organizator ni kao privatna osoba i najvažnije mi je da nitko nije fizički ozlijeđen - izjavio je organizator festivala Marko Skokandić, komentirajući incident koji se dogodio na Korčuli u subotu.

Naime, skupina od sedam, osam LGBT muškaraca iz Italije i Turske koji, kako neslužbeno saznajemo žive u Berlinu, srdačno prihvaćeni od ostalih posjetitelja kluba. Zajedno su plesali cijelu noć, no u jutarnjim satima došlo je do neugodnosti s jednim zaštitarom koji ih je navodno razdvajao i vrijeđao.O tome se su se oglasili i iz Zagreb Pridea, iz kojeg su osudili homofobni incident -Ovo homofobno zlostavljanje žrtve su prijavile nama u Zagreb Prideu, ali i organizatorima festivala Lost in the Renaissance, upravi hotela koji je partner manifestacije, kao i nadležnima u Gradu Korčuli, s obzirom na to da festival prima potporu iz gradskog proračuna kao kulturna manifestacija i uživa sponzorstvo lokalne turističke zajednice. Koliko nam je poznato, ni od koga nisu primili ni odgovor, a kamoli ispriku - tvrde iz Zagreb Pridea.iako nam je organizator poslao preslik isprike koju je poslao.

image
Isprika organizatora festivala Lost in the Renaissance
Lost In The Renaissance

Inače, Lost in the Renaissance je festival elektroničke i alternstivne glazbe koji se već treću godinu održava na raznim lokacijama u Korčuli. Zbog epidemioloških mjera, festival je ove godine službeno održan samo na lokaciji Ljetnog kina, u The Jungle Clubu održan je neslužbeni nastavak festivala. Na festivalu gostuju renomirani DJ-evi i bendovi iz regije i svijeta, popularan je i rado posjećen

22. rujan 2024 10:53