StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetODLUČNA REAKCIJA |

MARKO POTREBICA: Imenovanje bazena po čuvaru logora Morinj nije u duhu dobrosusjedskih odnosa koje smo pokušavali zajednički graditi

Piše dv
19. kolovoza 2021. - 11:34

-Najoštrije osuđujem odluku kotorske Skupštine o imenovanju javnog zimskog bazena u Kotoru “Zoran Džimi Gopčević”, po zapovjedniku straže zloglasnog logora Morinj 1991, a koja je u dubrovačkoj javnosti, a posebno kod bivših zatočenika logora izazvala šok i nevjericu- napisao je na svom facebook- profilu predsjednik Gradskog vijeća Dubrovnika Marko Potrebica. U postu kojeg je napisao naveo je i slijedeće:

-Skrivanje iza njegove neupitne vaterpolske veličine je samo paravan za revitalizaciju politika u Crnoj Gori koje su pokrenule napad na Dubrovnik 1991. godine, a koje i danas neki ovakvim političkim porukama, odlukama i gestama nastavljaju opravdavati. Crna Gora i grad Kotor imaju puno drugih ponosnih sinova i kćeri koji su zaslužili da se po njima nazove novi kotorski bazen, ali nažalost velikosrpska politika koja je poražena u Domovinskom ratu se ponovo probudila i poslala je ovu neprihvatljivu poruku.

Ovim imenovanjem jasno je da se politička klima u Crnoj Gori mijenja te da ova Odluka nije u duhu dobrosusjedskih odnosa koje smo posljednjih godina pokušavali zajednički graditi, a kojima je prethodila isprika crnogorskih vlasti uz žaljenje zbog sudjelovanja u napadu na naš Grad. Pružena ruka suradnje može biti samo sa onima koje baštine europske vrijednosti.

20. travanj 2024 15:07