StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNOVI IMIDŽ FRANCUSKOG PREDSJEDNIKA SVIH IZNENADIO

Macron kopira Zelenskog? Besprijekoran izgled u odjelu zamijenio trapericama, majicom s kapuljačom i neobrijanom bradom

Piše dv
15. ožujka 2022. - 13:13

Nije tajna da su Francuzi jedna od nacija čijem se načinu života divi cijeli svijet, a modnu osviještenost svjedoče i francuski predsjednik Emmanuel Macron te osobito njegova supruga Brigitte, prenosi Jutarnji.

Zadnjih dana, međutim, čini se da je predsjednik inače besprijekornog izgleda, uvijek u odijelu s urednom frizurom i svježe obrijan, odlučio promijeniti imidž i vanjskom izgledu pristupiti ležernije.

Najprepoznatljiviji europski čelnik u ovom trenutku svakako je Volodimir Zelenski, predsjednik Ukrajine, koji je odmah na početku ruske invazije na svoju zemlju odbacio odijelo i kravatu. On se svakodnevno iz svog ureda ili s kijevskih ulica javlja odjeven u udobnu odjeću kaki i maslinaste boje, kako bi se bojama uskladio s vojnim snagama koje brane njegovu zemlju od ruskih napada.

Nove fotografije Macrona sugeriraju da je preuzeo neke modne odabire od ukrajinskog kolege. U Zlatnoj sobi Elizejske palače, koja predstavlja njegov ured, snimljen je u popularnoj 'hoodici' crne boje, trapericama, a njegova brada zadnji put vidjela je žilet prije nekoliko dana.

Službena fotografkinja francuskog predsjednika Soazig de la Moissonniere snimila je Macrona zadubljenog u svoj posao, a njezini brojni pratitelji na društvenim mrežama uglavnom su pozitivnim ocijenili novi Macronov imidž. Neki su pak primijetili sličnost s ukrajinskim vođom i ocijenili kako je Macronov novi imidž zapravo proračunat.

- Macron izgleda kao da je izgubio žilet. Je li ga inspirirao Volodimir Zelenski? Zar je zaboravio da je on zapravo u ratu?, komentirala je jedna Francuskinja na Facebooku.

24. travanj 2024 21:44