StoryEditor
Hrvatska i svijetnezvana gošća

Ma kako li je ovdje završila?! Čitatelj pred kućnim pragom snimio divlju životinju, malo su je zbunila svjetla auta. Brzo se pribrala i skalinima pošle natrag u šumu

Piše DV/Split SD
11. lipnja 2022. - 10:10

Unutar područja Park-šume Marjan, na različitim lokacijama još ove zime su zamijećene dvije lisice. Postoji mogućnost da je jedna od njih prošetala Mejama.

Divlju životinju koja se udomaćila u Splitu naš čitatelj je susreo u Ulici Antuna Mihanovića, na kvartovskoj cesti koja je smještena podno marjanske šume. Prema su životinju malo zbunila svjetla automobila, brzo se pribrala i stepenicama vratila natrag u šumu.

Iz Javne ustanove su još u ožujku obavijestili građane kako nemaju nema razloga vjerovati da su zaražene šugom ili bjesnoćom budući da se lisice ponašaju u skladu s tipičnim ponašanjem njihove vrste. Štoviše, v.d. ravnatelja Javne ustanove za upravljanje Park šumom Marjan Stipe Mušura kazao nam je kako su građani tu vijest dočekali s oduševljenjem.

- Lisice su evidentirane kroz zapisnike o promatranju divljači, te će ove informacije biti proslijeđene nadležnima u Gradu. Nadležni će, ako se ukaže potreba, izdati nalog za izmještanje ovih životinja s Marjana. Ove jedinke lisica ne predstavljaju realnu opasnost po zdravlje ljudi - obavijestili su iz Javne ustanove za upravljanje Park-šumom Marjan.

Mušura je još je ranije rekao i danas nam potvrdio kako su lisice pod nadzorom lovačkog društva koje o njima brine i s kojima JU surađuje.

- Naši građani mogu biti potpuno sigurni, a o svemu što se bude događalo u budućnosti ćemo ih obavijestiti - rekao je Mušura.

12. kolovoz 2022 01:36