StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetDalmacija na nogama

Ludilo na splitskoj Rivi: kad se na pozornicu popeo Marko Livaja, Split je izgorio, upalile su se puste baklje...Ivan Perišić: ‘Dali smo sve od sebe, hvala vam....‘

Piše Gabrijela Radanović/sd
19. prosinca 2022. - 16:50

NOVIJE: 

Atmosfera na Rivi sve je bolja, a pokraj pozornice su se pridružili brojni političari poput Blaženka Bobana, Ivice Puljka, Bojana Ivoševića, ali Miro Bulj animira okupljene, donosi Slobodna Dalmacija.

Fešti su se pridružili i novopečeni supružnici Ivana i Dino Marković kojima je ulazak u bračnu luku obilježila brončana medalja Vatrenih.

- Oženili smo se u subotu, kad je Hrvatska igrala za broncu, tako da nam je većina uzvanika gledala utakmicu, a evo danas smo dogovorili fotografiranje taman kad je doček na Rivi. Ovo je fantastičan dan za nas! - oduševljeno nam pričaju mladić i djevojka u veštitu i vjenčanici koji sigurno neće moći zaboraviti tako poseban početak braka.

image
Bozidar Vukičević/Cropix

Na Rivi se navijači zagrijavaju, a prema informacijama iz Policijske uprave, okupilo se oko 15 tisuća ljudi. Od pozornice se može vidjeti tek druga polovica glavne splitske šetnice. Trube brodice, pale se bengalke, veselje je tek počelo.

image
Božidar Vukičević/Cropix
image
Zeljko Hajdinjak/Cropix
image
Bozidar Vukičević/Cropix


RANIJE: 
Sve je spremno za doček brončanih Vatrenih na splitskoj Rivi!

Dolazak dalmatinskih nogometaša očekuje se u 16 sati, a na fešti će okupljenje zabavljati Giuliano i grupa "Diktatori".

"Vrime je, Perišiću!", "Ćaća, tu smo"...

image
Ante Čizmić/Cropix

Ovaj zadnji natpis je, naravno, za Livaju. Puno poruka su priprememili navijači svojim Dalmatincima koji uskoro stižu na splitsku Rivu. Još oko 15 sati počeli su se okupljati Splićani koji su stigli pozdraviti i čestitati brončanim reprezentativcima.

Direktno iz Münchena, samo zbog Marka Livaje stigao je Ivan Mandić, autor pjesme "Hrvatska zastava" koja je napisana još 2018. godine za svjetsko prvenstvo u Rusiji, ali je zaživjela tek kad ju je Livaja popularizirao.

image
Ante Čizmić/Cropix

- On je praktički dignuo pjesmu i mene iz pepela, i evo, sad sam ja vama zanimljiv. Stigao sam samo zbog toga u Split, uspio sam uskladiti smjene na poslu medicinskog tehničara i velika mi je čast što sam ovdje. Nadam se da ljudi znaju pjesmu pa da pjevamo zajedno - kazao je Mandić.

image
Ante Čizmić/Cropix

Giuliano je rekao kako mu je drago što je ovakav događaj već postao tradicionalan u Splitu.

- Svake četiri godine pivamo, još da osvojimo i onu na Europskom prvenstvu, možemo se vidjeti svako drugu godinu - poručio je veseli Giuliano koji će zabavljati okupljene na Rivi.

Čestitke će našim vatrenima u ime Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije uputiti gradonačelnik Ivica Puljak i župan Blaženko Boban.

Voditelji programa su Mirta Šurjak i Joško Bonaći. U Splitu se očekuju Marko Livaja, Ivo Grbić, Mario Pašalić, Ivan Perišić, Josip Juranović i Nikola Vlašić.

image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
29. travanj 2024 09:15