StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetOdbacila nagađanja

Liječnica detaljno analizirala ponašanje Mateja Periša prije nestanka: ‘Ne vjerujem da je mladi Splićanin bio pijan, evo i zašto‘

Piše PSD
7. veljače 2022. - 23:30

Potraga za Splićaninom Matejem Perišem traje već više od mjesec dana i iako i hrvatska i srpska policija rade intenzivno na slučaju, a potraga i dalje traje, zasad nema vijesti o sudbini nestalog mladića, donosi Slobodna Dalmacija.

Ovaj slučaj komentirala je i doktorica Svetlana Vučetić Arsić iz Specijalne bolnice za liječenje bolesti ovisnosti u Beogradu koja je odmah odbacila špekulacije o tome da je Periš bio pijan. 

- Čovjek koji je ozbiljno pijan, kako se nagađa, nije mogao toliko trčati. Trebalo je zaustaviti ili smanjiti djelovanje alkohola jer ima vrlo preciznu motoričku aktivnost. To je mogao uraditi netko tko je bio na nečemu što ga je podiglo, ubrzalo i stimuliralo, a alkohol nije takav. Moguće je da je on uzeo amfetamin neposredno pred izlazak iz kluba, jer on djeluje tek nakon nekoliko minuta. To bi, možda, moglo objasniti precizno trčanje, u majici kratkih rukava, jer je vjerovatno podigao temperaturu na neki način, pa mu je bilo toplo, kaže doktorica za Objektiv.

Matejev otac već je ranije te navode o narkoticima komentirao za medije. 

- Mateja dobro poznajem i ponovno tvrdim da nikada, ali nikada nije uzimao narkotike. Ja sam zabezeknut informacijom koja se pojavila u medijima da su na putu za Beograd kupili speed. Ako je iz istrage, pa kako se ona pojavljuje mjesec i deset dana nakon njegova nestanka!?, rekao je Periš, prenosi Srbija Danas.

- Po svemu sudeći, moj je sin kriv što je nestao! Opet ponavljam, mene samo zanima istina, ma kakva ona bila. Nikada mi nitko nije rekao informaciju da je Matej navodno znao nestati na 15 sati. Pa valjda bih kao otac to morao znati, valjda bi ga netko tražio. Moj sin je imao puno planova za budućnost i sve mi ovo djeluje neprihvatljivo, rekao je Nenad Periš.

23. travanj 2024 09:07