StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetstrašna dijagnoza

Lepa Brena plakala i molila liječnike da ne umre od raka! Odmah je operirana, a ovoga se najviše bojala...

Piše SCENA SD
11. srpnja 2023. - 19:22

Pjevačica Lepa Brena ne voli otkrivati ​​privatne probleme, no otkrila je kako se jednom suočila sa zdravstvenim problemom zbog kojeg je morala hitno operirati. Naime, Brenna je jednom prilikom priznala kroz što je prošla.

- Imala sam tešku operaciju ciste na jajniku 2010. godine. Moj liječnik Saša Ljubić rekao mi je da napravim onaj famozni BRCA test, gdje se pokazalo da imam mutirani gen i velike šanse i mogućnost da dobijem rak dojke. Tumor marker mi je bio jako visok i hitno sam otišla na operaciju ciste na jajniku - ispričala je prije nekoliko godina Brena, piše kurir.rs.

- Dan-dva nisam mogla ponoviti broj telefona jer sam bila u šoku. Imala sam takav strah da djecu neću povesti na put, da se svašta može dogoditi. Glavom su mi prolazile strašne slike. Ipak, bolje je neke teške činjenice prihvatiti na vrijeme i znati se s njima boriti i ne bježati od problema - rekla je Brena, koja je u tom trenutku pripremala dva koncerta solista, ali je o svemu tome šutjela da ne bi uznemirila. ljudi koji su radili s njom.

Ipak, sve što je muči podijelila je s prijateljima i obitelji, a bolest Lepe Brene sve ih je poremetila.

- Plakala je svaki dan. Molila je doktora Ljubića da je spasi, govorila je da ne želi umrijeti od raka... Glavom su joj prolazile najcrnje misli. Tješili smo je koliko smo mogli - otkrila je Brennina prijateljica.

- Žene bi trebale znati, a ja sam to tada naučila, da kada je BRCA test pozitivan, više ne smiju koristiti nikakve hormonske preparate. Počeo sam živjeti po svim onim pravilima koje su mi liječnici naložili. Sve ovo sada govorim upravo zato što ovom porukom želim osvijestiti žene da se trebaju testirati, jer odmah znate imate li mogućnost oboljeti od raka ili ne. Na ovaj način možete spasiti svoj život i zdravlje, jer mnoge žene obole od raka grlića maternice, jajnika ili dojke, a da ni ne znaju odakle dolazi - rekla je Brena koja je na ovaj način poslala vrlo važnu poruku ženama.

27. travanj 2024 12:36