StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetDrama na odmoru

Legendarni Van der Sar završio na intenzivnoj u KBC-u Split, supruga u suzama: ‘Pozlilo mu je na Hvaru‘

Piše Marko Didić, Ivica Marković/sd
7. srpnja 2023. - 17:43

NOVIJE:

Prve sumnje, da je riječ o tzv. subarahnoidalnom krvarenju (SAH), pokazale su se točnima.

U splitskoj bolnici doznajemo da je Edwin van der Sar imao jake glavobolje i određene neurološke smetnje, zbog kojih je helikopterom prebačen s Hvara u KBC Split, piše Slobodna Dalmacija.

Trenutno je na Odjelu neurologije, u stabilnom je stanju, kontaktibilan i bit će podvrgnut dijagnostičkoj obradi, kako bi se točno utvrdilo što je dovelo do zdravstvenih tegoba. 


RANIJE:
Svjetski poznati golman, Nizozemac Edwin van der Sar, trenutno se nalazi na pretragama glave u KBC-u Split na Odjelu intenzivne njege, doznali smo od posjetitelja bolnice koji nam je prvi dojavio ovu informaciju.

Sara je dopratila supruga Annemarie van Kesteren i on je odmah prebačen na Neurologiju, a ona je sva uplakana na mobitel govorila nekome da Edwin ima problema sa glavom i da mu je pozlio.

image
Duje Klarić/Cropix

Žena je viđena kako nakon toga izlazi iz bolnice, ali se ponovno vratila nakon nepunih pola sata.

Je li jednom od najboljih svjetskih vratara svih vremena, koji sada ima 52 godine, pozlilo ili je potreba za liječničkom intervencijom nastala zbog neke mehaničke ozljede glave (udarac, pad ili slično), pokušat ćemo doznati u KBC-u.

Edwinu želimo da se što prije zdrav vrati svojoj supruzi i dvoje djece.

NASTUPI NA POLJUDU

Umirovljeni nizozemski nogometni vratar i generalni direktor Ajaxa Edwin van der Sar u karijeri je branio za Ajax, Juventus, Fulham i Manchester United, u kome se umirovio 1. srpnja 2011. Za nogometnu reprezentaciju Nizozemske Van der Sar nastupio je 130 puta i po tome je rekorder među nizozemskim nogometašima.

Van der Sar je 1995. godine u Ligi prvaka na Poljudu uspješno branio gol Ajaxa. U Splitu je bilo 0:0, dok je u Amsterdamu Ajax slavio protiv Hajduka s 3:0 (dva gola Franka De Boera i jedan Kanua) i prošao u polufinale. Tamo su izbacili Bayern, a onda u finalu svladali Milan golom Patricka Kluiverta. Na Poljudu je nastupio i 2008. godine za Nizozemsku, koja je u prijateljskoj utakmici svladala Hrvatsku s uvjerljivih 3:0.

02. svibanj 2024 07:43