StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNije birao riječi

Lavrov potpuno pobjesnio jer mu je blokiran dolazak u Srbiju: ‘Čudovišta iz Bruxellesa žele biti gospodari života!‘

Piše PSD
6. lipnja 2022. - 12:55

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov održao je konferenciju za medije nakon što su se srpski susjedi udružili kako bi mu blokirali posjet Srbiji.

Na samom početku rekao je da, ako se njegov posjet Srbiji smatra katastrofom za Zapad, da onda stvari na Zapadu nisu tako dobre.

- Bivši premijer Švedske rekao je kako bi za Srbiju, na putu prema EU, najgore bilo poželjeti dobrodošlicu ruskom ministru vanjskih poslova. Što kažete na to?, rekao je Lavrov.

Rekao je i kako misli da je svima jasno da u Bruxellesu nema mjesta ne samo za suverentitet, nego ni za slobodu izvora. - NATO je prekršio načelo slobode izbora jer Srbija nema pravo birati saveznike. Jasno je da će Zapad vršiti pritisak i da pritom neće birati sredstva.

image
Andrej Isakovic/AFP

- Zemlje koje su onemogućile let ruskog zrakoplova pozivat će se na naredbe NATO-a i SAD-a. Naši odnosi sa Srbijom neće biti uništeni. Nitko ih neće uništiti, rekao je Lavrov i dodao kako su pozvali srbijanskog ministra vanjskih poslova da posjeti Rusiju.

Kazao je i kako su u Srbiji planirali razgovarati o strateškom partnerstvu dviju zemalja te o međunarodnim pitanjima.

- No čini se da nam čudovišta u Bruxellesu nisu željela omogućiti platformu, rekao i dodao kako očito nisu željeli da Rusija pruži potporu Beogradu i njihovoj inicijativi otvorenog Balkana.

- Bruxelles je odlučio da će on biti gospodar života na Zapadu. Pokazuju kakav je njihov položaj. Objašnjenje je vrlo jasno, zemlje kandidatkinje, a to je nekoliko puta ponovio i militantni Borell, pitanja trebaju riješiti na bojnom polju. Tijekom pripreme za članstvo moraju strogo slijediti politiku EU-a, a ta je politika posve antiruska, rekao je Lavrov.

image
/Sputnik Via AFP
20. travanj 2024 03:35