StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetželite malo mira i tišine?

Kupite otok! Jedan od hrvatskih otoka ponuđen je na prodaju ali cijena nije za svačiji džep

Piše dv
4. svibnja 2022. - 13:04

Tržište nekretnina u Hrvatskoj odavno se razbuktalo, u ponudi se pojavljuju najrazličitije nekretnine i zemljišta. One često mogu primamiti ljepotom i položajem te razbuktati vizije, pri čemu predložena cijena može djelovati razbuđujuće.

U tome kontekstu nije neobično da se u ponudi nađe i čitav otok, kao što se dogodilo ovih dana. U vrijeme kada se intenzivno razmišlja gdje provesti ljetni godišnji odmor jedna agencija za nekretnine u ponudu je stavila nenaseljeni otočić.

Riječ je o otočiću Ceja u Medulinskom zaljevu, ukupne površine 162 tisuće kvadratnih metara, od čega su 102 tisuće "kvadrata" u privatnom vlasništvu, dok je ostatak državno vlasništvo. Na otoku se nalazi samo jedan ugostiteljski objekt, i stara kuća površine 40 četvornih metara, izgrađena prije 1968. godine. Otok koji rese lijepe plaže, mir i tišina odavno su otkrili turisti, a istaknuta cijena je 20 milijuna i 400 tisuća eura.

image

lakše je pronaći lokaciju otoka nego iznos potreban za njegovu kupnju

 

Google maps

Osim u Istri, gdje je mnogima za oko zapela vila kraj Vižinade po cijeni od 3,5 milijuna eura, ili u Primorju, gdje je u ponudi otok blizu Maloga Lošinja. Prodaju se i otoci u Dalmaciji. Na prodaju je nekoliko otoka u Kornatima, uz cijenu od 11 do 70 eura po kvadratu, a otok u Šibenskom arhipelagu nudi se po cijeni od 700 tisuća eura, piše Martina Pereša za Istru24.

Iznos koji se traži za istarski otočić zaista se čini prevelik za prosječnoga kupca, ali objektivno njemu nije ni namijenjen. Budući da se kaže kako sve nađe kupca, tako bi mogao i ovaj otok. Kao promatrači sa strane možemo samo poželjeti da Ceja kod Medulina zadrži mir, tišinu i lijepe plaže, kao i otvorenost za turističke posjete, prenosi Slobodna Dalmacija. 

 

 

27. travanj 2024 02:31