StoryEditorOCM

Krvoločni vukovi izludili stanovništvo! Poslušajte kako je ovaj hrabri mladić istjerao divlju zvijer iz svog dvorišta: ‘Nije mi bilo svejedno, poslje sam popio vode i šećera...‘

Piše dv
27. listopada 2022. - 15:52

Vukovi su u općini Ivanjici u zapadnoj Srbiji stvorili paniku među stanovništvom nakon što su ubili nekoliko desetina domaćih životinja i lovačkih pasa. Ove divlje životinje bude nelagodu među stanovnicima jer se bez straha približavaju njihovim kućama, životinjama pa i njima samima. Osim materijalne štete kojoj su podložni, ljudi se boje za svoje živote, piše Telegraf, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Čopor divljih vukova dvije je večeri zaredom ušao u dvorište obitelji Kurćubić u mjestu Preseka te je obitelj pronašla tri zaklane ovce u svome stadu. Slična situacija dogodila se i njihovom susjedu. 

Marko Kurćubić vuka je jednom prilikom vidio na svom kućnom pragu.

-  Ja i ovaj lovac smo napravili zamku za njega, vezali smo ostatak onoga što je jeo za jednu jabučicu, a na mamac smo stavili medenicu. Čuo sam da je nešto šušnulo, pošao sam tamo s lampom, vidio ga i rekao: - Vuk, pomagajte! Nije mi bilo baš svejedno. Došao sam tamo, on je jeo. Kako sam okrenuo lampu, on je pošao prema meni, ja sam krenuo malo nazad, ruke i noge su mi se odsjekle, glas ništa, samo sam klonuo - ni naprijed ni natrag. Majka je došla, gađala ga je nekim kamenom, drvetom i ja sam ga gađao nečim, a on je samo stajao i gledao nas, nije se niti malo preplašio, prepričao je Marko, a njegova majka je dodala da je mladić morao popiti vode i šećera da se smiri.

Od 16. listopada, s krvoločnim vukovima bore se i lovci koji su zbog napada divljih zvijeri izgubili 11 lovačkih pasa, piše Telegraf.

Ne zna se gdje se točno kreće ovaj opasan čopor, ali pretpostavlja se da se nalaze na području oko Čemernica ka Javoru, Močioca i Nove Varoši. Stanovništvo još ne zna kako riješiti ovaj problem.

 

23. travanj 2024 09:40