StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetSAMUJE NA SUMMITU

Kruži snimka Vučića iz Pekinga kako sam šeta hodnicima: ‘Svi s nekim pričaju, a ovaj naš luta...‘

Piše JL
20. listopada 2023. - 00:01

Na društvenoj platformi X kruži snimka srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića kako sam šeta hodnicima zgrade u Pekingu, u kojoj se održavao trodnevni summit ‘Pojas i put‘.

Kamera jedne kineske televizije snimila je usamljenog Vučića kako se kreće velikom dvoranom, vrlo zamišljen, kako prenose mediji u Srbiji.

Nova.rs podsjeća kako ovo nije prvi put da se na društvenim mrežama pojavila snimka predsjednika kako samuje na nekom važnom događaju, prenosi Jutarnji list.

Ako je prijevod s kineskog točan, na kraju snimke ženska osoba upita Vučića želi li čaj, no on se zahvali i odbije ponudu.

- Ode u Peking na samit, svatko normalan bi razgovarao sa drugim liderima, jedino ovaj nas luta sam po hodnicima, napisao je jedan korisnik na X-u.

Donekle slična situacija se dogodila i u siječnju, kada je na panelu o Zapadnom Balkanu, održanom u okviru Svjetskog gospodarskog foruma u Davosu, Vučić sjedio izdvojeno od svih ostalih čelnika.

Vučić je tijekom summita u Pekingu održao važne bilateralne razgovore, između ostalog s čelnicima Tajlanda, Etipije, Laosa, Indonezije i Mađarske, a među najvažnije se ubraja sastanak s kineskim čelnikom Xijem Jinpingom.

Na summitu je bio i ruski predsjednik Vladimir Putin s kojim je Vučić kratko razgovarao.

26. travanj 2024 06:45