StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetpriznao policiji

Kosta K. htio je počiniti masakr prije mjesec dana: ‘Planirao je nešto slično na školskom igralištu, ali odustao je‘

Piše dv
10. svibnja 2023. - 10:03

Osumnjičeni učenik Kosta K. (13) koji je u srijedu, 3. svibnja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devet osoba, prije mjesec dana je htio počiniti masakr, izjavio je načelnik beogradske policije Veselin Milić, piše Mondo.rs.

Podsjetimo, osumnjičeni učenik ubio je osam učenika i školskog čuvara Dragana.

“Dječak je policiji rekao da je prije nekog vremena planirao nešto slično napraviti na školskom igralištu, ali je tada odustao od te ideje”, rekao je šef beogradske policije.

Kako piše Mondo.rs, izvor upoznat s istragom masakra u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" tvrdi da je dječak odustao od prvobitne ideje jer nije sve dobro promislio. Također, navodno je smatrao da bi to mogla biti "propuštena prilika".

image
Antonio Balic/Cropix


"Bili su na otvorenom, mislio je da će najvjerojatnije pobjeći ako on izvuče oružje i da ishod neće biti onakav kakav je želio. Pa je napravio precizan popis s imenima svojih prijatelja, a zatim kartu kao u nekakvoj videoigrici. Pratio je shemu ulaska i izlaska iz škole, kao i raspored učionice, te je po njoj počeo ubijati, no nije računao na otpor redara i učiteljice, kao ni na dežurne učenice koje su mu se našle na putu.

Razredno odjeljenje 7/2 prošli je mjesec bilo na ekskurziji i dojmovi su bili  prekrasni. Svi su se zabavljali, družili, igrali, a s njima i ovaj dječak. Tu su i fotografije s ekskurzije s njim. S nekim se klincima družio više, s nekima manje, ali svi su završili na njegovoj listi za ubojstva. S nekom djecom koju je ubio dijelio je i školsku klupu, užinu... Strašno”, kaže izvor.

image
Antonio Balic/Cropix

Izvor dodaje da se osumnjičeni učenik u periodu od mjesec dana, dok je pripremao ubojstva, ponašao normalno i družio s ljudima koji su mu bili na listi za likvidaciju. Išao je na proslave, rođendane i ekskurziju koja je bila u travnju. Što se izleta tiče, osumnjičeni učenik sjedio je sam, a na povratku su sjedili svi zajedno, piše Mondo.rs..

26. travanj 2024 02:03