StoryEditorOCM

Školski kombi sletio s ceste koja nema ogradu u predgrađu Splita! Ravnateljica: ‘Djeca su pri svijesti...‘

Piše A. P., P. K./SD
21. studenog 2023. - 14:27

Oko 13.23 sati na cesti u Sitnom Gornjem došlo je do slijetanja kombi vozila s ceste! U trenutku nesreće u kombiju se nalazio vozač i petero djece, potvrdilI su nam iz PU splitsko-dalmatinske.

Vozač i djeca prevezeni su u bolnicu na pružanje medicinske pomoći, a kako neslužbeno doznajemo nitko nije teže ozlijeđen.

Iz policije kažu da se promet odvija jednim kolničkim trakom uz regulaciju policije.

- Na Objedinjeni hitni nolnički prijem zaprimljeno je petero djece koja su sudjelovala u prometnoj nesreći, koja su sva u dobrom općem stanju. Imaju minimalne tjelesne ozljede, uglavnom se radi o udarcima, nema težih ozljeda.

Djeca će biti obrađena, kratko zadržana, opservirana i nakon dijagnostičke obrade, ako sve bude u redu, najvjerojatnije otpuštena kući - kazao nam je Prof. dr. sc. Zenon Pogorelić, predstojnik Klinike za dječju kirurgiju i zamjenik ravnatelja KBC-a Split.

Zrinka Mužinić Bikić, ravnateljica Osnovne škole "Srinjine", nam je kazala da su sva djeca prema dosadašnjim informacijama u dobrom stanju.

- Djeca su pri svijesti. Neki su malo natučeni i za svaki slučaj su prevezeni u splitsku bolnicu na detaljan pregled, ali prema informacijama koje imam, nema težih ozljeda.

U kombiju je bio vozač i petero učenika naše škole - kazala nam je Mužinić Bikić i dodala kako je u kontaktu s roditeljima djece koja su bila u vozilu.

Objasnila nam je da se nesreća dogodila u naselju Sirotkovići i istaknula da je riječ o cesti koja nema zaštitnu ogradu.

- Ta cesta je problematična i apeliramo da se pristupne ceste školi pregledaju i urede - poručila je Mužinić Bikić.

03. svibanj 2024 15:17