StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetKIŠA, HLADNO...

Kiša, vjetar i dugi rukavi: temperature će se spustiti za 10 stupnjeva! Evo prognoze za sljedeći tjedan za Dalmaciju

Piše DALMACIJA SD
7. svibnja 2023. - 14:11

U unutrašnjosti umjereno do pretežno oblačno, mjestimice s kišom ili pljuskovima, a na Jadranu sunčanije. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Na sjevernom Jadranu bura, koja će do kraja dana ponegdje biti i vrlo jaka, u Dalmaciji jugo, a poslijepodne jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 8 do 13, duž obale od 13 do 16 °C. Najviša dnevna u unutrašnjosti uglavnom između 16 i 19, u gorju ponegdje malo niža, a na Jadranu od 21 do 25 °C, navodi DHMZ u svojoj prognozi za ponedjeljak.

Detaljnije je rekao prognostičar Dragojlović:

"I nedjelja će u kopnenom području biti topla, ali nestabilna, osobito poslijepodne. Od ponedjeljka svježije te i dalje promjenjivo, od četvrtka i pretežno oblačno, često s kišom, pa i u obliku pljuskova, a najmanja vjerojatnost za njih bit će u utorak.

Na Jadranu do utorka uglavnom suho, barem djelomice sunčano i razmjerno toplo. Puhat će povremeno umjeren jugozapadnjak i jugo, a u utorak na sjevernom dijelu prolazno bura. Od srijede promjenjivo i nestabilno s pljuskovima i grmljavinom te svježije", rekao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Promatrajući karte DHMZ-a, sredinom i krajem tjedna temperatura će se (ako uspoređujemo s današnjim vrijednostima) spustiti za desetak stupnjeva, posebice u Zagori. 

Pogledajte prognozu detaljnije po gradovima u Dalmaciji:

image

d h m z

image

d h m z

image

d h m z

image

d h m z

image

d h m z

image

d h m z

27. travanj 2024 05:46