StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetsigurnosni sustav

Kaufland se suočava s neobičnim problemom, godišnje im nestane i do 100.000 komada; Evo kako su odlučili to riješiti

Piše Vijesti SD
19. svibnja 2023. - 08:36

Iz poslovnica njemačkog trgovačkog lanca Kauflanda konstantno se kradu kolica za kupovinu. Sada lanac supermarketa koristi novu metodu kojom bi to pokušao spriječiti, piše Fenix magazin.

Aldi ima ovaj sustav više od 20 godina. Sada se koristi i u Kauflandu – barem u poslovnici u Halle-Neustadtu, gdje već duže vremena postoji problem s ukradenim kolicima za kupnju.

Ubuduće bi taj problem trebao ipak biti riješen, jer je Kaufland uveo sigurnosni sustav za kolica za kupovinu koji sprječava njihovu krađu. Potvrdili su to iz lanca supermarketa njemačkim medijima.

Prema pisanju njemačkih medija, svake godine u Njemačkoj nestane oko 100.000 kolica za kupovinu.

S ovim problemom je upoznata i poslovnica Kauflanda u Halle-Neustadtu. Zato poslovnica sada poduzima mjere  – klasičnim trikom s kolicima za kupovinu.

“Zadovoljstvo naših kupaca naš je glavni prioritet. To također znači da našim kupcima uvijek osiguravamo dovoljan broj kolica za kupovinu. U našoj poslovnici u Halle-Neustadtu kolica su se u prošlosti više puta ukrala”, poručili su iz Kauflanda.

Iz Kauflanda pojašnjavaju: „Zato smo sada postavili sustav na vanjskoj površini da više ne možete izvlačiti kolica za kupnju izvan područja poslovnice.“

Tko ubuduće kolica za kupnju želi izvesti iz kruga Kauflanda bit će zaustavljen. “Veoma smo zadovoljni što naši kupci sada uvijek imaju na raspolaganju dovoljno kolica za kupovinu i što to pozitivno utječe i na izgled Halle-Neustadta”, kažu u supermarketu.

Sigurnosni sustav uskoro i u drugim poslovnicama?

Iz Kauflanda nisu htjeli otkriti namjerava li ovaj lanac supermarketa ubuduće ugraditi ovaj sigurnosni sustav i u drugim poslovnicama u Njemačkoj.

18. travanj 2024 19:47