StoryEditorOCM

Kaos u učionici: srednjoškolac nasrnuo na profesora jer mu je uzeo mobitel. Žestoko se hrvali i naguravali

Piše dv
3. ožujka 2023. - 20:52

U susjednoj Srbiji mediji pišu kako je nasilje u školama nažalost postalo svakodnevica. Jučer su pisali o napadu na profesora u Novom Sadu, a danas o nemilim scenama iz Smedereva, donosi Slobodna Dalmacija.

Incident se ovog puta dogodio između učenika i profesora u Tehničko-tehnološkoj i poljoprivrednoj školi "Despot Đurađ".  Do naguravanja - u kojem je učenik srušen na katedru, a profesor grubo odgurnut na ploču - došlo je kada je nastavnik oteo učeniku mobilni telefon kojim se on koristio na satu. Drugi je učenik snimio cijeli incident i objavio ga na društvenim mrežama.

Iako je snimka zamućena, vidi se profesor dok stoji ispred ploče i u jednom trenutku kreće prema jednome od učenika. Cijelo vrijeme govori, ali taj dio videa nema tona pa se ne zna što priča. Kamera se nakratko odmiče od njih dvojice, a već u slijedećem trenutku snima kako profesor brzo odlazi prema katedri. Učenik ga prati i pokušava oteti mobitel koji mu je uzeo. Hrvaju se, a profesor studenta gura na katedru s koje padaju papiri. Potom profesor podiže prevrnutu stolicu, a učenik ga bezobzirno gura prema ploči. Učitelj se na koncu povlači i izlazi iz učionice.

Miladin Vitorović, direktor škole "Despot Đurađ" u Smederevu, potvrdio je za lokalne medije da se ovaj incident dogodio u njegov školi u srijedu, 1. ožujka.

 

03. lipanj 2023 00:19